DİYARBAKIR - Silivri Cezaevinde bulunan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırıya bir tepki de Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve eşi ile Kadın Kolları Üyelerinden geldi.

Başak Demirtaş’ı evinde ziyaret eden SP İl Başkanı Fesih Bozan, partilerin farklı görüş, fikir, düşünce ve programları olduğu için ayrı teşkilatlandıklarını ve iktidara gelebilmek için mücadele ettiklerini söyledi. Siyasi partiler birbirlerinin düşmanları olmadığını belirten Bozan Şöyle dedi:

“AKP iktidarı kendileri dışındaki tüm muhalefete karşı kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve terörize edici bir dil kullanması sonucu, maalesef toplum içinde kin ve düşmanlık duygularının zeminini oluşturmaktadır. Daha önce Malatya Pütürge'de seçim günü Saadet Partili iki sandık görevlisine seçim günü saldırı yapılmış, iki parti mensubumuz hayatını kaybetmişti. Bunun son bir örneği de, tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan ahlaksız paylaşımdır.”

“Şiddetle kınıyor ve lanetliyorum”

SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, eşiyle birlikte ahlaksız paylaşımı yapan kişileri ve zihniyeti kınadıklarını, lanetlediklerini ifade ederek, “Bu vesile ile bugün eşim, kadın kolları başkanımız ve kadın kolları teşkilat mensuplarımızla beraber, Başak Demirtaş hanımı evinde ziyaret ettik. Bu saldırıyı, tüm kadınlara yapılmış olarak kabul ediyoruz. Saadet Partisi olarak, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği, huzur, barış, adalet, hak, hukuk ve  kardeşliği için, iletişim kanallarının açık tutulmasının gerektiğini, farklılıklarımızı ayrıştırıcı değil, bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğine inanıyoruz. Benzer olayların olmaması için faillerin hak ettikleri cezayı almalarını ve bundan sonra iktidarın kutuplaştırıcı dili terk ederek, barışçıl ve kucaklayıcı dil kullanmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim