Haber Bekir Güneş 

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Merkezi Diyarbakır’da bulunan Engelsiz Bileşenler Federasyonu yöneticileri Sur Belediyesi eşbaşkanı Filiz Buluttekin’i ziyaret etti.

Samimi bir ortamda geçen görüşmede federasyon yetkilileri eşbaşkana, dernek çalışmaları hakkında kısa bilgi vererek şunları söylediler” 2015 yılından beri başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, federasyonumuza bağlı 12 dernek bulunmakta ve yönetimimizin çoğunluğu da gençlerden oluşmaktadır.”

Engelsiz Bileşenleri, Sur Belediyesinin 2020-2024 yılı stratejik planında yer almak istediklerini, belediye bünyesinde Engelli Şube Müdürlüğü’nün olmasını istediler. Ve bu birimin başında bulunacak kişinin de engelli olması gerektiğini vurguladılar.

Daha sonra engelliler çeşitli sorunlarından da bahsettiler.

Engelsiz Bileşenleri, kayyum döneminde yapılan engelli yollarının engellilere yönelik olmadığını, yanlış yapıldığını, yolda yürürken sarı çizgiyi takip ederek yürüdüklerini ve bir anda ağaca veya direğe çarptıklarını söylediler. Engelsiz Bileşenleri, bununda kabul edilebilirliğinin olmadığını, yolun sökülüp tekrardan yapılmak zorunda kalındığını, halkın parasının engelli bireylerden görüş alınmadan yapıldığından dolayı çöpe gittiğini ifade ettiler.

Filiz Buluttekin kendilerini dinledikten sonra şöyle konuştu; ”Engelli bireylerin haklarını bir bütün olarak ele almak gerekir. Tanınan halklar bir bağış, iyilik değil, zorunlu olan en doğal haklardır. Biz de Sur Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve engelli vatandaşlarımız için gerekli bütün çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaları engellilerimizi de düşünerek yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim