DİYARBAKIR'da, 13 yıl önce PKK'lıların dershane önüne park ettiği bomba yüklü aracı infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 6'sı öğrenci 7 kişi düzenlenen törenle anıldı. Saldırıda 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, "İnsan bir an durup düşünüyor. Acaba PKK Eren'leri özellikle mi seçiyor? Trabzon Maçka'da Eren Bülbül, Diyarbakır'da Eren Şahin ama öyle değil. O kadar çok çocuk katledildi ki iki Eren'e denk gelmesi kaçınılmazdı" dedi.

Törene, patlamada oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Hayatını kaybeden 7 kişinin fotoğraflarının bulunduğu patlama yerine kırmızı karanfil bırakıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Saldırıda oğlu Eren Şahin'i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, terör örgütü PKK'nın bebeklere ve çocuklara yönelik katliamlarını hatırlattı. Eronat, 2020 yılında PKK'ya katılımın 52'ye düştüğünü ve filmin sonuna gelindiğini belirterek, bir daha böyle acıların yaşanmamasını diledi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu da, Diyarbakır'da artık huzur ve güven ortamının hakim olduğunu dile getirerek, vatana ihanetin ve katliamların tekrar etmemesi için unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bu ülke çok bedel ödedi, bu halk çok bedel ödedi. Bu ülkeye, bu halka, bu hain saldırıları, katliamları yaşatanlar, Allah'a hamdolsun ki bugün kaçacak delik arıyorlar. Onlar kaçmaya devam etsinler. Biz onları kaçtığı delikte, kaçtıkları inlerinde bulmaya devam edeceğiz. Bugün ülkemizin her köşesinde, Diyarbakır'da bir huzur ve güven ortamı varsa, bunu sağlayan herkese, başta güvenlik güçlerimize ve buna destek veren aziz milletimize teşekkür ediyoruz. İşte bu huzur ve güven ortamını korumak, geleceğe taşımak hepimizin görevi olmalı. Bu hainlere bir daha fırsat vermeyeceğiz. Burada var olmamızın en önemli nedeni bu şehitleri unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı herkese göstermek."

Editör: TE Bilişim