Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yaparken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Ali Gaffar Okkan ve 5 polis arkadaşı şehadetlerinin yıldönümünde unutulmadı. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sadet Partisi ve birçok bürokrat ve siyasetçi anma mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajlar sonrası Gaffar Okan’ın şehadetinin yıldönümü kısa sürede Twitter’da TT oldu.

Diyarbakır'da hizmetleriyle herkesin gönlünde taht kuran ve 20 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 arkadaşı ile şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan şehadetinin yıldönümünde unutulmadı.

Diyarbakır’da görev yatığı zaman zarfında birlik ve beraberliği pekiştiren ve yaptığı çalışmalarla yediden yetmişe her yaştan kişiyle kurduğu güzel ilişkilerle Diyarbakırlıların gönlünde taht kurmayı başardı.

Şehit Okkan, makam aracıyla yolda gördüğü yaşlıları evlerine bırakırdı. Kısa sürede büyük bir sevgi kazanan Okkan’ı Diyarbakırlılar makamında ziyaret ederdi.

Sokakta çalışan çocuklarlarla da yakından ilgilenen Okkan, onları eğitime kazandırdı.

Diyarbakırspor'un 1. Lig'e (Süper Lig) yükselmesi için büyük bir çaba gösteren Okkan, bir kulüp yöneticisi gibi emek verdi ve atılan gollerin sevincine ortak oldu.

Kadın polisler de, Diyarbakır'da ilk kez onun emriyle trafiği yönetti.

Diyarbakır’a iz bırakan Ali Gaffar’ın ismi birçok çocuğa verildi.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’a ilişkin Twitter’da birçok kişi şu anma mesajları yayımladı;

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu:

“Şehitler ölmez. 3310 Diyarbakır’ın gönlünde yaşıyor. Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okan ve şehit arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Canı pahasına terörle mücadele eden gerçek bir halk kahramanı olan, hain bir suikasta kurban giden eski Diyarbakır Emniyet Müdürü şehit Ali Gaffar Okkan’ı aramızdan ayrılışının 20. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

"Terör karşısındaki mücadelesi ve halkımızın gönlündeki yeriyle her zaman minnetle hatırlayacağımız Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı, şehit edilişinin 20. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz."

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

"24 Ocak; takvim yapraklarında faili meçhul suikastların alt alta yazıldığı acı bir gün… Şiddetin sözü boğduğu 90’lı yılların karanlığında kurban edilen araştırmacı gazeteci #UğurMumcu’yu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü #GaffarOkkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum."

Türk Polis Teşkilatı:

“Uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı şehadetinin 20. yılında rahmetle anıyoruz.”

Beşiktaşa:

“20 yıl önce uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim