Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen “Pamuk Hasadı Tarla Günü” kapsamında Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Bismil ilçesine bağlı kırsal Arıkgöl Mahallesi’nde ilk hasadı yaparak pamuk hasadını başlattı.

Pamuk üretimi ile ilgili 2019 yılı verilerini paylaşan Karaloğlu, Diyarbakır'ın genelinde 2019 yılında 478 bin 866 hektarlık alanda Pamuk tarımı yapıldığının ve yaklaşık 292 bin ton pamuk üretildiğinin altını çizerken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pamuk tarımı ile uğraşan 3 bin 768 çiftçiyi desteklemek adına 273 milyon 428 bin 358 Türk lirasıdır ödeme yapıldığını vurguladı.

Planlanan projelere de konuşmasında değinene Karaloğlu, Diyarbakır'da devam eden birçok sulama projesi olduğunu bir kısmının tamamlandığını ancak sulama altyapısı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yatırımlar tamamlandığında Diyarbakır'ın tamamında 3 milyon 250 bin hektarlık alanda sulu tarım yapma imkanı doğacağını ve sulu tarımla yapılan pamuğun üretim bakımından geleceğinin çok parlak olduğunu sözlerine ekledi.

Tarıma dayalı osb projesi

Pamuğun tarıma dayalı sanayiyi de geliştireceğini söyleyen Vali Karaloğlu, “Bismil ilçemizde önümüzdeki dönem tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurma ile ilgili de çalışmamız var. Bunlar birbiriyle entegre olarak yürüdüğünde, bölgede bir taraftan çiftçimiz üreterek kazanırken, diğer taraftan da tarıma dayalı sanayimizle bölgedeki gençlerimize iş ve aş olmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim