Haber İhsan Yılmaz

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’ne bağlı Demirkuyu köy mevkiinde bulunan Şeyh Muhammed türbesi, ziyaretçi akınına uğrarken, türbeyi ziyaret eden vatandaşlar hastalarına şifa arıyor.

Mart ayının ilk haftasından başlayıp ve üç haftanın Çarşamba günleri ziyaret edilen Şeyh Muhammed türbesi 300 yıllık anma geleneğinde, romatizma ve felçli hastalarına şifa olduğuna inanılıyor.

Çok sayıda kişinin katıldığı ve zaman zaman izdihamın oluştuğu türbenin etrafında yaktıkları ateşte ısıttıkları taşları bezlerin arasına koyup vücudun hastalıklı yerlerine süren vatandaşlar, şifa bulmak için dua etti.

Türbedeki taşları ısıtıp şifa arıyorlar

Şeyh Muhammed türbesine gelen ziyaretçiler yakılan ateşlerde ısıtılan taşları hasta yakınlarının baş ve vücutlarının çeşitli yerlerine sürerek şifa olacağına inandıklarını söyledi. Kalabalık ziyaretçi topluluğunun ihtiyaçlarını karşılamak için seyyar satıcıların tezgah kurduğu türbe adeta panayır yerine döndü.

Tıbben çaresiz kaldı, türbede şifa arıyoruz

Çocukları geçirdiği havale sonucu felçli olan Mehmet Tumiçin, "Çocuğum Yasin daha küçükken aniden bir havale geçirdi. Geçirdiği havale sonucu felç oldu. Birçok defa hastaneye götürdüm ancak tüm tedaviler çözüm olmadı, bende Allah'tan umudumu yitirmeyip ziyarette getirdim. Bunlar Peygamber efendimizin dostlarıdır. Türbelerinde şifa aramaktan bir şey elimizden gelmiyor. Oğlum yürüme engellidir. Şu ana kadar tıbbın herhangi bir başarısı yok, bu hastalığa karşı. Biz de inanç ve geleneklerimize göre bu zatın ziyaretine gelip bitkisel tedavi uyguluyoruz. Şu anda durumları doktorların dediğine göre yatalak olmaları gerekirken burada tedaviye cevap veriyorlar. Biz de herkes gibi türbeye gelip Allah'ın dostlarından şifa bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim