Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde en işlek yer olan Ekinciler Caddesi’nde bulunan Karacadağ Apartmanı’nda fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık olaylarına tepki gösteren esnaflar çareyi apartmanın giriş kapısını kaynakla kapatmakta buldu.

Apartmanda oturan vatandaşların fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık olayları yüzünden apartmanı terk ettiğini belirten çay ocağı işletmecisi Ahmet Demir, bizler burada esnaflar olarak yapılanlara karşı çıktığımız için silahlı saldırıya uğradık ve canımızı zor kurtardık” dedi.

Esnaflar ayaklandı, kapıyı kaynak yaptılar

Esnaflar adına konuştuğunu ve silahlı saldırıya uğradıktan sonra esnaflar olarak fuhuş yapanları ve uyuşturucu satanları apartmandan çıkardıklarını ifade eden Demir, “Bizler burada yaklaşık 15 yıldır esnaflık yapıyoruz. Her türlü pislik bu apartmanda yaşanıyor. Karacadağ Apartmanı bir dönem Diyarbakır’ın önemli ailelerinin oturduğu apartman olarak biliniyordu. Fakat zaman geçtikçe apartman sakinleri işleri gereği başka memleketlere göç ettiler, kalanlarda apartmanda bulunan daireleri kiralayan bazı ahlaksızlar yüzünden terk etmek zorunda kaldılar. Durum böyle olunca sahipsiz kalan apartman daireleri fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık çetelerinin mekanı haline geldi. Bizler burada bulunan esnaflar olarak duruma tepki gösterdiğimiz için bu çeteler tarafından silahlı saldırıya uğradık. Hal böyle olunca esnaflar olarak apartmanda ahlaksızlık yapanları çıkardık ve daha sonra giriş kapısını kaynakla kapattık. Şuanda her hangi bir sorun gözükmese de çetelerin gelip bizlere saldırmasından endişe duyuyoruz. Yetkili kurumlardan saldırganların yakalanmasını istiyoruz” dedi.

“Daire sahipleri mülklerine sahip çıksın”

Fuhuş ve pislik yüzünden kimsenin bu sokaktan geçmeye cesaret etmediğini belirten Demir, “Esnaflar olarak apartman kapısını kaynak ettikten sonra vatandaşlar rahat bir şekilde sokaktan geçiyorlar. Apartman da daireleri bulunan mülk sahipleri gelip dairelerine sahip çıksınlar. Daire sahipleri sahip çıkmıyor ise yetkili merciler buna bir çare bulsunlar” diye konuştu.

Çevrede oturan diğer bina sakinleri ise söz konusu apartmanda her türlü pisliğin yaşandığını esnafların böyle bir girişimde bulundukları için kendilerini tebrik ettiklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim