HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da mevcut basın-yayın organları arasında güç birliği sağlayarak, yerel basında kaybolmaya yüz tutan itibar ve imajı artırmak, mesleki ilke ve etikler çerçevesinde gazetecilik yapılmasını sağlamak amacıyla yaklaşık 15 ay önce ‘Diyarbakır Yerel Medya Derneği’ni kurduk. Olumlu çalışmalara imza atan bu derneğe, son günlerde bir grup tarafından‘çamur at izi kalsın’ mantığıyla mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan asılsız iddialarla saldırı yapılmaktadır.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetimi, tüzükte yer alan amaçlar doğrultusunda emin adımlarla yürürken, bu oluşumda yer alan bazı arkadaşlarımız ne yazık ki kişisel çıkar ve egolarının esiri olarak dernek üzerinden küçük hesaplara girdi. Yönetimin uyarılarına rağmen, dernek aleyhine faaliyetlerde bulunmaktan geri kalmayan ve isimlerini burada zikretmeyeceğimiz bu kişiler, şimdi bir karalama kampanyası başlatmışlardır.

Derneğimizin, Diyarbakır’ın en güzel köşesinde çok güzel bir mekana kavuşmasını içlerine sindiremeyen, kendi gazetelerinde karalama içerikli ortak açıklama yapan bu zihniyete karşı, bundan böyle sesiz kalmayacağımızı kamuoyu önünde belirtmek isteriz. Biz yönetim olarak, ne kişisel çıkar, ne de rant hesapları içerisinde olmadık, olmayacağız. Bu hesapları yapanları da ‘içimizdeki çürükler’ olarak dernekten ihraç ettik. Aylar sonra çıkıp ‘Biz istifa ettik’ yalanıyla kamuoyunu aldatmaya çalışıyorlar. Diyarbakır’da kimin gazeteci olduğunu, kimin olmadığını hemen herkes biliyor. Asıl mesleğini unutup, gazeteci maskesiyle dolaşanları da bilmeyen yoktur.

Derneğimiz üzerinden başka hesaplar yapıp özellikle kentimizdeki başka bir mesleki kuruluşumuzu ele geçirmeye ve tetikçiliğe yeltenenler, düne kadar ayağını kaydırıp, yerden yere vurdukları kişilerle ‘her ne hikmetse’ şimdi sarmaş dolaş oldular. Bunlar, hesapları tutmayınca ve kendilerine engel olan derneğimiz yönetimine karşı saldırıya geçti. Bizim anlımız açık, kimseye diyet borcumuz yok. Mesleki ilke ve etiklerden taviz vermeyeceğiz. Derneğimizin amaçları, ilkeve etiklerinde milim sapma yoktur. Gazeteciliği silah olarak kullanıp, rant peşinde koşanların daima karşısında olacağız.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği yönetimi olarak, üyelerimiz dışında kimsenin hamiliğini yapma gibi bir derdimizin ve niyetimizin olmadığı bilinmelidir. Hele dernekten ihraç ettiğimiz veya hiç üyemizi olmayan kişileri veya gazetelerini temsil etme gibi bir sorunumuz hiç yok. Ayrıca söz konusu bazı gazetelerden halen üyelerimiz bulunuyor. Sonuç olarak şu da gösteriyor ki, Diyarbakır’da yerel medyanın neden gelişmediği net bir şekilde anlaşılmaktadır. Daha yazılacak, söylenecek çok şey var ama, kamuoyunu rahatsız etmemek adına ve de belge ve hukuki haklarımızı saklı tutmak kaydıyla şimdilik bu kadarıyla yetiniyoruz. Saygılarımızla.

Diyarbakır Yerel Medya Derneği

Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilişim