Sedat IRMAK

Küskünler ordusu iddialarına ilişkin soruya yanıt veren Budak, “Küskünler ordusu iddialarına katılmıyorum ve ailemiz gittikçe büyüyor.2008 yılında ilçe başkanlığı görevini aldım, devrettiğim zaman da yine teşkilattan olan bizim aileden birine devrettim ve bir bayram havası, şenlik havası içerisinde devrettik. Bayrağı il başkanlığı olduğumda da aynı şekil devraldım. Ben göreve geldiğimde şenlik havasında görevi devraldım. Küskünler ordusu tahmin ediyorum ki oluşmadı. Tabi ki vazife devreder ve devir alırken, bazı sıkıntılar olur ama, hamdolsun biz bayrağı devrettiğimizde de devir aldığımızda da bir küskünlük oluşmadı. Bundan sonrada oluşacağını da zan etmiyorum” dedi.

 

“AK partide olmaktan gurur duyuyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yolunu şaşıranları ya ıslah edeceğiz yada tavsiye edeceğiz’ sözlerine ilişkin soru üzerine Budak, “AK parti çok büyük bir aile ve kuruluşundan bugüne büyümeye devam ediyor. Partimizin kuruluş ilkeleri var, kuruluş ilkelerine bina edilen bazı ilkeler var ve her gün büyüyor. Bu büyüme ile birlikte yabancı ülkelerden gelip teşkilatımızın böyle hızla büyümesine ilişkin tezler hazırlıyorlar ve bunun nasıl yapıldığına ilişkin araştırmalar yapıyor. AA parti ailesi büyük bir ailedir. Bu ailede görev almak benim için önemli bir hedeftir. Bu ailenin mensubu olarak gurur duyuyorum. Küskünler ordusu denilen bir ordudan bahs etmek mümkün değildir. Zaman zaman darılmalar olabilir ama bu ailenin bir ferdi olmak herkes için bir onurdur” şeklinde cevap verdi.

“Kazanmaya çok yakınız”

31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı aday adayı başvurularına ilişkin soruları cevaplayan Budak, “AK parti Diyarbakır ve ilçe teşkilatlarına şuana kadar 129 Belediye başkanlığı için aday adayı başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 1’i kabul edilmezken 128 başvuru kabul gördü. Hem büyükşehir hem de ilçe belediye başkanlığı adaylığı için şuanda 128 aday adayı başvurusu elimizde mevcut. Ergani ilçemiz ’de 25 aday adayı başvurusu bulunmaktadır ve en fazla başvuru yapan ilçelerimiz arasındadır. Yapılan başvuruların kazanma ümidinin çok yüksek olduğunu gösteren bir tablodur. Biz bu tablodan Ergani ilçesini kazandığımız gösterecek bir tabloyu çıkarıyoruz. Diğer kırsal ilçelerimizde de aynı şekilde kazanacağımızın yüksek olduğunun göstergesidir. Diyarbakır’da da kazanacağımızın yüksek olduğunun göstergeleri bulunmaktadır. Gerek merkez ilçelerimizde gerekse Büyükşehirde de, Türkiye ortalamasının üzerinde bir başvuru var. Buda insanımızın teveccühünü gösteriyor, hem de kazanmaya çok yakın olduğumuzu gösteriyor. Diyarbakır’da daha çok iki parti yarışıyor, biri HDP biride Ak Partidir. Ak Parti Diyarbakır güçlü ve büyük bir ailedir” şeklinde konuştu.

“16 yılda yapılmayan hizmetler, 2 yılda yapıldı”

Aday kriterlerine ilişkin soruya cevap veren Budak, “Aday kriterlerine ilişkin kentimizin bütün dinamikleriyle bir araya gelip toplantıları yapıyoruz. Bir tek dinamiklerle değil, esnaflarında fikirlerini alıp buna bağlı olarak aday profillerine dair bilgiler almaya çalışıyoruz. Bütün bunları değerlendirip bir potada eritiyoruz. Neticede bir sonuç çıkıyor ortaya ve bu sonuca hepimiz saygı duymak zorundayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için şuanda 2 aday başvurusu var. Birçok isim konuşuluyor kamuoyunda, konuşulan isimlerde bir birinden değerli isimler. İnşallah Diyarbakırımıza yakışan ve bu bayrağı en üst seviyeye taşıyan, belediyeyi alacağımız bir isimler biz yola çıkarız. Tabi yaklaşık 2 yıldan bu yana Belediyeler kayyum belediyeciliğiyle yönetiliyor. Biz isteriz ki seçilmiş ve güçlü bir belediye ile bu hizmetleri devam ettirelim. Son 2 yılda yapılan hizmetler, Diyarbakır’da 16 yılda yapılamayan hizmetlerdir. Diyarbakır 16 yıl boyunca hizmetlerden yoksun bırakılarak insanlarımız hak ettiği hizmetleri alamadı ve hak ettiği yerde değil. Son 2 yılda yapılan hizmetlerle biraz ön plana çıktı. Bizler istiyoruz bu hizmetler yarım kalmasın, devam ettirelim ve bunu devam ettirecek güçlü bir yapı olan Ak Partiyle sürdürelim. Tahmin ediyorum halkımızda bunu görecek, bunu his edecek ve oyunu Ak partiye vererek hizmete devam diyecektir” diye konuştu

Editör: TE Bilişim