Sedat IRMAK

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Diyarbakır’da yürütülen aile ve toplum hizmetlerini değerlendirmek üzere, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeliyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya kurum amirleri de katıldı.

 

Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu; “Sizler Diyarbakır nüfusunun yaklaşık üçte birine dokunan, haneleri ziyaret eden, bu hanelerdeki insanlarımıza, devletin sıcaklığını, şefkatini, elini uzatanlarsınız. Sizlerle yaptığımız toplantıda ifade ettiğimiz gibi devleti temsil eden, bir anlamda vatandaşlara, gönül köprüsü kuran çalışma arkadaşlarımızsınız. Gönüle dokunmak, gönüller arasında köprü kurmak ve karşılıklı bağı güçlü kılmak, bizim en temel şiarımız ve şüphesiz amacımız. Aile bir toplumun ve bizim en değerli varlığımızdır. Aile öyle bir kurum ki, öyle bir sıcaklık ki orada sevgi ile beslenen, orada şefkat, merhamet ve saygı gibi diğerleri alan, bunlarla büyüyen bir nesil, gelecek toplumlarda ve süreçlerde en güçlü güvencemizdir. Aileyi ne kadar güçlü, sağlıklı ve mutlu kılarsak, toplum o derece güçlü, güvenli ve sağlıklı olur. Onun için bir anlamda en özelimiz ve en değerlimiz olan aile hizmetleri bizim önceliğimiz ve olmazsa olmazımızdır, yoksulluk ve yoksunluk kavramsallığında dokunduğunuz her ailenin, her bireyinin ve her kişisinin, devletle olan bağını, beklentisini kuvvetlendirmek, güçlü kılmak zorundayız. Hamdolsun bugün devletimiz çok güçlü, maddi anlamda bütün beklentileri karşılayacak, insanına her türlü yoksulluğunu ve yoksunluğunu giderecek, imkanlar sunacak bir büyük ülkedir” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltı programında Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeliyle sohbet etti ve toplu fotoğraf çekildi.

Editör: TE Bilişim