Dicle Elektrik'ten yüksek gerilim hatlarını rahatlatan proje
Dicle Elektrik'ten yüksek gerilim hatlarını rahatlatan proje
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanlığı, denetimli serbestlik tedbirlerinde biyometrik doğrulama ve GPS destekli yeni bir takip sistemini devreye almaya hazırlanıyor. 2025 faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi Projesi’nde ihale aşamasına gelindi. Yeni Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi Projesi ile (BİOSİS) hem ihlallere daha hızlı müdahale edilmesi hem de takip kapasitesinin genişletilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde, raporda, mevcutta kullanılan 4 farklı elektronik izleme ünitesiyle sadece 3 bin kişinin takip edilebildiği belirtildi. Yeni sistemle bu sayının 450 bine yakın yükümlüyü kapsayacak şekilde artırılması planlanıyor.

POLİS MERKEZİNE GİDİLMEYECEK

Yeni sistemde yükümlüler kendi cihazları üzerinden biyometrik doğrulama yapacak, konum bilgileri GPS ile izlenecek. Böylece kamu yararına çalışma ve imza yükümlülüğü gibi uygulamalarda polis merkezine gitme zorunluluğunun kaldırılması, ihlallerde ise otomatik uyarı verilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi