ÖZEL HABER / Mehmet Rumet SOYLU – Veli BALTACİ

Diyarbakır'ın tarihi Sur İlçesi'nde yoldan geçenlere Kürt Kahvesi sunumu ve satışını yapan Nedim Usta, insanlara yeni çeşit kahvenin lezzetini anlatmaya çalışıyor.

Özel yapım kahvenin tadını alanın bir daha geldiğini söyleyen Nedim Usta, “6 yıldır kahve işi ile uğraşıyoruz. Buradaki mekanımızı yeni açtık. 3 kardeşim ve bir de yeğenimizle insanlara hizmet sunuyoruz. Diyarbakır'a gelip Kürt kahvesinin tadına bakmadan giden pek yok. Yeni olmamıza rağmen günde binlerce ikram dağıtıyoruz.

Kürt Kahvesi

Diyarbakır’da eriten sektör: Ancak yapan bilir
Diyarbakır’da eriten sektör: Ancak yapan bilir
İçeriği Görüntüle

Tabi bu ikramın işlerimize olumlu etkisi oluyor. Bazı açıkgözlüler, çok kalabalık zamanlardan yararlanarak birden fazla defa gelip ikramı alıyoruz. Biz farkına varıyoruz ama ses çıkartmıyoruz tabi. Kahvemiz Kürt kahvesi, özel yapımdır, içinde fındık, ceviz, badem ve hurma vardır. İçine şeker katmıyoruz. Tatlılığını hurmadan alıyor. İçen herkese afiyetler dileğimizi sunarız" diye konuştu.

Kürt Kahvesi2

Muhabir: Mehmet Rumet SOYLU-Veli BALTACİ