Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan ile Barzani arasındaki telefon görüşmesinde bölgede devam eden çatışmalar ve saldırılar değerlendirildi.

Altın fiyatlarında dalgalanma
Altın fiyatlarında dalgalanma
İçeriği Görüntüle

BÖLGEDEKİ GELİŞMELER GÜNDEMDEYDİ

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından artan gerilim çerçevesinde yürütülen diplomatik temaslar kapsamında gerçekleşen görüşmede, çatışmaların sona erdirilmesine yönelik çabalar da ele alındı.

Fidan, diplomasi trafiği kapsamında ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ile de telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede bölgedeki saldırılar ve çatışmaların durdurulmasına yönelik girişimler değerlendirildi.

BÖLGESEL TEMASLAR SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile de telefonda görüştü. Temaslarda bölgedeki son durum ve diplomatik çabalar ele alındı.

Bakan Fidan ayrıca ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack ile de bir araya geldi.

Kaynak: HABER MERKEZİ