Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Peşaver kentinin Afridi Abad bölgesindeki Al-Khair adlı okulda sabah saatlerinde çatı çöktü. İkinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin bulunduğu iki dersliğin enkaz altında kaldığı olayda 34 çocuk ve bir öğretmen yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi yaralandı. Çalışmalarda en az 40 kişi kurtarıldı. Ağır yaralanan çocukların tedavisi hastanelerde sürerken okulun sahibi gözaltına alındı.

2026'DA BENZER OLAYLAR YAŞANDI

Pakistan merkezli Dawn gazetesinin derlediği kronolojiye göre, ülkede 2026 yılı boyunca okullarda ve eğitim kurumlarında çok sayıda çökme meydana geldi. 11 Eylül'de Karaçi'nin Orangi Town bölgesinde kullanılmayan bir devlet okulunun duvarının çökmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. 2 Temmuz'da Lahor'un Baghbanpura bölgesinde yapımı süren özel okul binasının çatısının çökmesi sonucu bir çocuk hayatını kaybetti, en az 5 kişi yaralandı.

30 Haziran'da Lahor'un Kahna bölgesindeki özel ders merkezinin çatısının çökmesi sonucu 14 çocuk yaşamını yitirdi. Aynı gün Umerkot yakınlarında bir devlet okulunun dış duvarının çökmesi sonucu 3 kız çocuğu hayatını kaybetti.

15 Ekim 2026 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? Cumhuriyet altını kaç TL’den satılıyor?
15 Ekim 2026 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? Cumhuriyet altını kaç TL’den satılıyor?
İçeriği Görüntüle

7 Mayıs'ta Dera Ghazi Khan kentindeki özel okulda bir dersliğin çatısının çökmesi sonucu 4 çocuk yaşamını yitirdi, aralarında öğrenciler ve öğretmenlerin bulunduğu 20 kişi yaralandı. Yapılan incelemede olay sırasında binaya ek yapı inşa edildiği belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ