Fuat Bulut - Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 2012 tarihinden bir yıl sonra Pervane Kardeşler İş Güvenliği Limited Şirketi’ni kuran Şehmus Pervane, kısa sürede bölgede aranılan firmalar arasına girmeyi başardı. Profesyonel ekibi ve özgün iş anlayışı ile sektöre nitelik katan Pervane, binlerce çeşit ürünün bulunduğu şirketinde, iş güvenliği ve işçi sağlığı ekipmanları, personel kıyafetleri, trafik güvenlik ekipmanları, uyarı ikaz ekipmanları, yangın söndürme sistemleri, itfaiye ekipmanları ve ilk yardım ekipmanlarını toptan ve perakende olarak müşterilerinin hizmetine sunuyor.

“5 bin kişilik ürün stoğumuz var”

Şirketin başında yer alan Şehmus Pervane, Bitlis Eren Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Bölümü mezunu. 2012’de yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yasalaşması ile birlikte 2013’te şirketi kurduğunu anlatan Pervane, “O dönem tek başıma şirketi kurdum. Kardeşim mezun olup Diyarbakır’a döndükten sonra birlikte yürümeye başladık. Şu an dokuz kişiyiz. İş kıyafetlerini kendi atölyemizde dikiyoruz. TSE’den Hizmet Yeterlilik Belgesi’ne sahibiz. Metalciler Sitesi’nde Yangın Cihazı Dolum Tesisimiz var. Mağazamızda CE belgeli dünyaca ünlü markaların ürünleri mevcut. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Bingöl, Erzurum, Tunceli ve Elazığ’a ürün tedariğini biz yapıyoruz. Şu an elimizde 5 bin kişilik ürün stoğumuz mevcuttur” dedi.

“Bakanlık, denetimleri artırmalı”

İnsan sağlığını ve güvenliğini ilgilendiren bir sektörde hizmet verdiklerini vurgulayan Şehmus Pervane, bu nedenle hem kaliteden şaşmadıklarını hem de kar marjını düşük tutmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yasalaşması ile birlikte hükümetin getirdiği düzenlemelere dikkat çeken Pervane, denetimlerden sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı eleştirdi.

Pervane, “İlk 2-3 yıl sıkı denetimler yapan bakanlık ne yazık ki bugün aynı hassasiyette değil. İş yerlerinde gerekli denetimler yapılmıyor. Bu durum işverende bir rehavete yol açıyor. Bunun sonucu olarak da kazalara davetiye çıkarılmış oluyor. Bakanlık, kaza risklerini minimize etmek için ilgili yasanın gereklerini yerine getirmek zorundadır” diye konuştu.

Pervane, ülkemiz de iş güvenliği konusunun yetirence ciddiye alınmadığın, bu nedenle her yıl yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve bu konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim