ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK
Yeni sezona başarılı bir giriş yapan Pendikspor, ligin 5. haftasında Diyarbakır'da Amedspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Uğur Uçar, güçlü rakibine karşı özel bir hazırlık içerisinde olduklarını söyledi.
UÇAR, İSTATİSTİKLERİ AÇIKLADI
Ligin 4. haftasında kendi sahalarında konuk ettikleri Sivasspor'un iki hafta önce Bodrumspor karşısındaki istatistiklerini anlatan Pendikspor Teknik Direktörü Uğur Uçar, aynı takımın Amedspor maçında ise daha fazla şut atıp, daha fazla pas yaptığını söyledi. Uçar "Sivasspor, iki hafta önce Bodrumspor karşısında 12 şut atmış, 22 kez ceza alanında topla buluşmuş ve yüzde 55 oranında topa sahip olmuştu. Geçen hafta ise Diyarbakır’daki maçta 13 şut atıp, 354 pas yaparak ve 19 kez ceza alanına girerek gol aramışlardı. Biz, tabii ki bu istatistiklerin kendisiyle değil, nasıl oluştuğuyla ilgilendik. Sivasspor’un iki stoperi ile oyun kurmasının engellenmesi ve kanat oyuncularının bire bir hücumlarının durdurulmasına yönelik plan hazırladık. Oyuncularımızla yaptığımız toplantılarda 'Enerjimizi daha iyi kullanmak ve daha çok alan bulmak için sizce hangisini tercih etmeliyiz?' diye sorarak; birlikte aldığımız bu kararla dizilişimizi değiştirdik. Oyunumuzdan ödün vermeden sahaya çıktık ve üzerine Magnifico’nun etkisi de eklenince sonucu aldık" dedi.
“BU TAKIMA KARŞI SABIRLI OLUNMALI”
Amedspor'un ligin en güçlü takımlarından biri olduğuna dikkat çeken Uğur Uçar, Diyarbakır'da oynayacakları maç için de farklı savunma-hucum kurgusu deneyebileceklerinin mesajını verdi. Uçar, şunları söyledi: "Sonraki rakibimiz de çok güçlü bir kadroya sahip ve dolu tribünler önünde oynayacağız. Farklı bir dizilişle de sahada olabiliriz, farklı bir savunma-hücum kurgusu da deneyebiliriz. Unutulmamalıdır ki, bu takıma karşı sabırlı olunmalı. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Henüz hiçbir şey kazanmadık ama birçok şeyi başardık. Adım adım ilerleyeceğiz" dedi.