31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yarışacak 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayını tanıtmak için Haliç Kongre Merkezi'nde AK Partililer ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partililere seslendi

 “Çok çalışacağız”

 Konuşmamın başında Devlet Bahçeli'ye bir kez daha teşekkür ediyorum diyen Cumhurbaşkanı Eroğan, “Biz de AK Parti, olarak ülkemizin beka dayanağı olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı'na bağlılığını ilan ediyoruz. 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda ana muhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil'den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız. Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir kez daha Sayın Bahçeli ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.

 “AK Parti'nin hedefi yüzde yüzü kazanmaktır”

31 Mart yerel seçimlerindeki 40 adayı açıklamak için bir arada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu unutmayın, AK Parti'nin her bir gönüllüsü, her mahalle, her köyde kapısını çalmadık, elini sıkmadık vatandaş bırakmayacak. Bakın başlayacak mıyız demiyorum, sürdürecek miyiz diyorum. Oy vermeyen vatandaşlarımızı saflarımıza katmaya çalışacağız. Oy vermeyenlere de hizmet götürerek onların da kalplerini kazanmaya çalışacağız. AK Parti'nin hedefi yüzde yüzü kazanmaktır. Biz oy oranımız düşünce iktidar tehlikede olduğu için değil, milletimizin kalbindeki yerimizden irtifa kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Yükseldiğimizde de gönüllerdeki yerimiz sağlam olduğu için seviniyoruz” diye konuştu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayını tanıtarak Diyarbakır’da Cumali Atilla’nın aday olduğunu belirterek,  14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayının isimlerini açıkladı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla'nın 2019 yılı Mart ayında yapılacak seçimlerde başkan adayları olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erduğan, buna göre; “Adıyaman: Süleyman Kılınç, Amasya: Cafer Özdemir, Antalya: Menderes Türel, Ardahan: Yunus Baydar, Artvin: Mehmet Kocatepe, Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz, Batman: Murat Güneştekin, Bayburt: Fatih Yumak, Bitlis: NesrullahTanğlay, Bolu: Fatih Metin, Burdur: Deniz Kurt, Bursa: Alinur Aktaş, Denizli: Osman Zolan, Diyarbakır: Cumali Atila, Düzce: Faruk Özlü, Elazığ: Şahin Şerefoğulları, Erzurum: Mehmet Sekmen, Gaziantep: Fatma Şahin, Giresun: Aytekin Şenlikoğlu, Gümüşhane: Ercan Çimen, Hakkari: Cüneyt Epcim, Kahramanmaraş: Hayrettin Güngör, Karabük: Burhanettin Uysal, Kastamonu: Tahsin Babaş, Kayseri: Memduh Büyükkılıç, Kırıkkale: Mehmet Saygılı, Kırklareli: Burak Süzülmüş, Kilis: Mehmet Abdi Bulut, Kocaeli: Tahir Büyükakın, Malatya: Selahattin Gürkan, Nevşehir: Rasim Arı, Niğde: Emrah Özdemir, Ordu: Hilmi Güler, Rize: Rahmi Metin, Samsun: Mustafa Demir, Sinop: Ali Çöpçü, Şanlıurfa: Zeynel Abidin Beyazgül, Şırnak: Mehmet Yarka ve Tekirdağ: Mestan Özcan” olduğunu söyledi.

Cumali Atilla kimdir

Elazığ'da 1964 yılında dünyaya gelen Cumali Atilla ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da, Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. Atilla, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere'de bulundu. 3 yıllık staj dönemi içerisinde Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Atilla, daha sonra sırayla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Konya Beyşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Cumali Atilla, 23 Eylül 2011 tarihinde Etimesgut Kaymakamlığı görevine başladı. Atilla, 1 Kasım 2016 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atandı ve halen başkan vekilliği görevini sürdürüyor. Cumali Atilla, evli ve 3 çocuk babası.

 

Editör: TE Bilişim