AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker,  Diyarbakır’da düzenlediği iftar yemeğinde partililer, vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın uzunca bir süre yani 40 yıl kadar küller altında kalan bir mücevher gibi olduğunu anımsatarak, “Terör belası bizi kendi güzelliklerimizden de tarihi değerlerimizi de düşünemeyecek duruma getirdi. Hep bir gündem maddesi oldu. Terör, kan ve gözyaşı… Hamdolsun yakın yıllarda Diyarbakır huzur ve güven açısından daha iyi bir noktada. İnşallah bu devam eder. Bu sekteye uğramaz ve bu 40 yıllık yaşadığımız dönemde tarihin çöplüğünde yerini alır” dedi.

AK Parti’nin kültüründe Diyarbakır’a istihdam olduğunun altını çizen Eker, şöyle dedi:

“Diyarbakır Karacadağ Bölgesinde yeni bir organize sanayi bölgesine kavuşuyor. Çok kısa bir süre içerisinde bu tamamlanacaktır. Şuanda orada yatırım yapmak isteyen yatırımcılar başvurularını resmi bir şekilde ortaya koymuş durumdalar. Yine Tekstil Organize sanayi bölgesinde 20 tane fabrika faal durumda. Yılsonuna kadar yani 2022 yılının sonuna kadar bunların sayısı 60’ı bulacak.

“Biz hemşerilerimize daha fazla iş üretme imkânı peşindeyiz”

Biz Diyarbakır’daki kardeşlerimize daha fazla iş üretme imkânının peşindeyiz. Çünkü gençlerin işsiz kalması onların sıkıntı yaşaması, bizim en önemli sorunumuzdur. Sur içinin tekrar yaşam haline getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Oradaki binaların bir kısmı bitti. Geri kalanlar devam ediyor. Diyarbakır’ın diğer bölgeleri için başlatılan projeler şuan faaliyet alanı haline gelmiş durumda. Diyarbakır tarihte önemli bir merkez, önemli bir şehirdir. Bundan sonraki süreçte de önemli bir merkez olmaya devam edecek. Teşkilatlarımız vatandaşlarımızla her fırsatta buluşuyor. Dün akşam Diyarbakır’da aynı anda 40 ayrı noktada Ak parti teşkilatları vatandaşlarımızla sandık kurulu üyeleriyle iftarda buluştular. Sahadayız. Vatandaşlarımıza uğruyoruz. Sıkıntılarını sorunlarını dinliyoruz. Ve bununla ilgili neler yapılacak, neler yapılabilir onlarla birlikte onlarında görüşlerini alarak bunları değerlendiriyoruz. Ve bunları gerekli noktalara inşallah birlikte taşıyacağız.”

Editör: TE Bilişim