CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yle ilgili yöneltilen bir soru üzerine "Yasalara göre bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru değildir, ahlaki de değildir. Düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz, ama düşmanlaştırmak doğru değil. HDP bir siyasi partidir, görüşmek isterlerse görüşürüz. Herhangi bir sorunumuz yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ortak basın toplantısı düzenliyor. Bir gazetecinin HDP ve ittifaklarla ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Yasalara kurulan bütün partiler zaman zaman oturup konuşmak durumundadır. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Yasalara göre bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru değildir, ahlaki de değildir. Düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz, ama düşmanlaştırmak doğru değil.

HDP bir siyasi partidir, görüşmek isterlerse görüşürüz. Herhangi bir sorunumuz yok. Düşünce ayrılıklarımızı gayet açık ve net bir şekilde dile getiriyoruz. Şu aşamada bir ittifak söz konusu değil, arayışımız da yok. Şu an yaptığımız görüşmede de ittifak konuşulmadı."

Karamollaoğlu da şöyle konuştu:

"Bir diyaloğun başlamış olması iyidir. Konuşmak demek. Farklı görüşlerde bulunan siyasi partilerin meselelerini görüşebilmeleri en önemli adımdır. Meseleleri görüşebilmek Türkiye'nin problemlerinin çözümünde en önemli adım. Bize gelen ister AK Parti olsun, ister HDP olsun, onlarla da bu meseleleri görüşmeyi işin tabiatı olarak normal karşılıyoruz. Anayasadan da diğer yasalardan da önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var." (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim