Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mardin’in Mazıdağı İlçesi Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ın yapılan inceleme sonucu disiplin suçu oluşturduğuna hükmederek kesin çıkarma cezası verilmesini kararlaştırdı.

 “Özaydın, yerel yönetimler politikasına zarar verdi, tüzük doğrultusunda çalışma yürütmedi”

HDP’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

 “Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın’ın eşbaşkanlığı döneminde usulsüz işlemler yaptığı gerekçesiyle Yerel Yönetimler Kurulumuzun talebi ve MYK'mızın onayı ile Disiplin Kurulumuz tarafından yürütülen inceleme sonuçlanmıştır.

Disiplin Kurulumuz yaptığı incelemeler sonucunda Özaydın hakkında şu kararı vermiştir:

 “Yerel Yönetimler Komisyonunun yaptığı incelemeler ve raporlar, sunulan deliller, dinlenen tanıklar değerlendirildiğinde iddiaların doğruluğunun delillerle desteklendiği, Nalan Özaydın’ın HDP'nin yerel yönetimler politikasına zarar verdiği, HDP program ve tüzüğü doğrultusunda çalışma yürütmediği ve fiillerinin disiplin suçu oluşturduğu kanaatine varılmıştır. Nalan Özaydın’a HDP Disiplin Kurulları Yönetmeliği'nin 8/1-a maddesi gereğince kesin çıkarma cezası verilmesine karar verilmiştir.”

Belediyedeki usulsüzlük bakanlıkça da tespit edilmişti

Özaydın'ın belediyedeki bazı işlemlerde kendisine ve ailesine menfaat sağladığı ve belediye kaynaklarının aile üyelerine aktarıldığı iddia edilmişti. Ayrıca Mazıdağı Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerin, kayyum atandıktan sonra İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da tespit edildiği belirtilmişti.

16 Kasım 2019’da Mazıdağı Belediyesi’ne kayyum atanmış, Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın'ın yerine İlçe Kaymakamı Duran Kalkan belediye başkanı olarak görevlendirilmişti.

Editör: TE Bilişim