Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5. Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan kongrede şunları söyledi:

“Herkes bu salondaki değişime iyi baksın. Bu ses halkların değişim sesidir. Bugünlere kolay gelmedik, engelleri yıka yıka geldik. Komployu ve kumpasları aşa aşa geldik, gelmeye de devam edeceğiz. Bir an bile mücadelemizden vazgeçmedik. Kimseye biat etmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğimize sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Demokrasi yürüyüşümüzle Edirne’den Hakkari’ye demokrasi köprüsü olduk. Parlamentoda yürüttüğümüz çalışmalarla başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösterdik.

“Kürt halkının demokratik siyasetteki kararlığını ve Türkiye demokrasi güçleriyle omuz omuza yürüttüğü büyük demokrasi mücadelesi bu ülkenin geleceğinde belirleyici olmaya devam edecektir. Tarih ve rüzgar bizden yanadır. Çözümün adımları eşit yurttaşlıktır, ana dilde eğitimdir, güçlü demokrasi ve yargının yarattığı tahribatların giderilmesidir. Çözüm yeri parlamentodur. Çözüm biziz, çözüm halkımızdır. Önceki deneyimlerimizle bu meselenin her anında yer almaya hazırız. Çözmeyen siyasetlerin dönemi kapanacaktır. HDP’nin dönemi başlayacaktır.”

Sancar: Milyonlar değişimi istiyor

Buldan’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da şunları söyledi:

“Üzerinde en fazla spekülasyon yapılan konulardan biri de cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı çıkartıp çıkartmayacağımız meselesidir. Uzun bir süredir söylüyoruz. Sözlerimizin gerekli mecralarda göz ardı edilmesine rağmen söylüyoruz. Uyarılar yaparak, yapıcı davranmak adına bize yönelik saldırgan tutumlara rağmen söylüyoruz:

Bizimle kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşme yapılması halinde, tutum belgemizde duyurduğumuz ilkeler çerçevesinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız. Şayet bu çağrımıza karşılık alamazsak, en doğal hakkımız olan seçimlere kendi adayımızla girme seçeneğini değerlendireceğiz. Bu durumda tabanımızla, demokrasi ittifakının bileşenleriyle, ulaşabileceğimiz bütün kesimlerle istişare ederek aday belirleyeceğiz. Hedefimiz de en az ikinci tura kalmak olacaktır.

Asıl odaklanmamız gereken nokta, kimin cumhurbaşkanı olacağı meselesi değil, halkın, bu enkazın altından biran önce kurtarılması, ülkenin nefes alması meselesidir. Çözüm adımlarının atılması konusunda ortak bir iradenin geliştirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Milyonlar değişim istiyor, bıktık diyor, artık yeter diyor. Bizi bu zulüm düzeninden kurtarın diyor.” (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim