PYD merkezinde bugün gerçekleştirilen görüşmede, PYD adına Eş Genel Başkan Xêrîb Hiso, Eş Başkanlık Konseyi üyesi Aldar Xelîl ve Halkla İlişkiler üyesi Kemal Akîf, ENKS adına ise ENKS Başkanı Mihemed Îsmaîl, Sözcü Fêsel Yusif, yönetici Fesla Yusif ve Nîmed Dawud yer aldı.
Basına kapalı olarak yapılan görüşmede, son gelişmeler ve Halep’in Şeyh Maksud ile Eşrefiye mahallelerine yönelik saldırıların değerlendirildiği ve ortak tutum üzerinde durulduğu öğrenildi.
Görüşmeye katılanlardan edinilen bilgilere göre her iki taraf, 1 Nisan Mutabakatı çerçevesinde Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin sakinlerinin kendi mahallelerinde kalması ve kendilerini yönetmesi ve Kürt sorununun 10 Mart Mutabakatı’nın hayata geçirilmesi çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.
Toplantının sonunda, iki taraf arasındaki diyalog ve görüşmelerin sürdürülmesine karar verildi.



