Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in cenazesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen törenin ardından Şişli’de bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’ne getirildi. On binlerce kişi de AKM’den camiiye kadar yürüyerek geldi.

Yürüyüş öncesinde çevik kuvvet engeliyle karşılaşan vatandaşlar Gezi Parkı'nın önünde kurulan barikatı aşarak Levent'e yürüyüşe başladı. Mecidiyeköy'de farklı bir grup ile birleşmesiyle kortejde yürüyenlerin sayısı daha da arttı. Yürüyen vatandaşlar, "Sırrı'ya sözümüz barış olacak", "Jin jiyan azadi", "Sırrı Süreyya onurumuzdur", “Şehid namirin”, "Sırrı yoldaş ölümsüzdür" sloganları attı. Levent'teki Barbaros Camii'ne varan vatandaşlar caminin avlusuna sığamayınca yolları doldurdu.

ANNESİ TABUTUN BAŞINDA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Camide birçok kişi gözyaşlarına hakim olamazken, Önder'in annesi Zeliha Önder de tabutun başında uzun bir süre gözyaşı döktü.

İMAM ANISINI PAYLAŞTI

Sırrı Süreyya Önder'in cenaze töreninde imam, Sırrı Süreyya Önder ile anısını paylaştı. İmam, "Hocam her şey, bütün dünya dedikleri bir kefen alıp gitmek değil midir?" dedi.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden gönderilen çok sayıda çelenk dikkat çekerken, saat 17.00’da kılınan ikindi namazının ardından cenaze Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Kaynak: Haber Merkezi