TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Amedspor'da sezonun sona ermesiyle transferler hız kazandı. Kulüp başkanı Selahattin Yıldırım, hem mali açıdan hem de sportif açıdan iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Transferlerle ilgili konuşan Başkan Selahattin Yıldırım, “Biz başarının istikrar ile geldiğini savunanlardan ve düşünenlerdeniz. Geçen sezonun kadrosunu yüzde 85-90 oranında koruduk. Bunların üstüne 4 tane nokta atışı diyebileceğimiz transferler yaptık. Şu anda transfer piyasası çok yüksek. Bütçemize göre uygun bulacağımız oyuncuların transferini yapacağız” diye konuştu.

Şu ana kadar iç transferde Bekir Sevgi, Hüseyin Güngör, Cenk Kaplan, Anıl Şahin, Okan Deniz, Mehmet Alaeddinoğlu ve Mansur Çalar ile sözleşme yenileyen yeşil-kırmızılı ekip, dış transferde ise Ömer Bozan, Metin Güler, Gökhan Köseoğlu ve Tayyib Kanarya’yı kadrosuna kattı.

'SPOR KULÜPLERİ ÇOK ZOR DURUMDA'

Evrensel'den Berat Matyar'ın haberine göre 2022-2023 sezonunda Beyaz Grup'a düşen Amedspor’un grubunun dengeli olduğunu söyleyen Yıldırım, “Geçen yıl iki grup arasında bir dengesizlik vardı ama bu sene iki grup da dengeli görünüyor. Havayı yakalayan, iyi transferler yapan, kadrosunu koruyan, huzur bulan takım şampiyon olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Yerel spor kulüplerinin destek beklediği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Biz yönetim olarak randevu talep ettik. Hem kendi kulübümüzün hem de kentteki spor kulüplerinin sıkıntılarını, ihtiyaçları olan desteği kendilerinden isteyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır kentteki spor kulüplerine en ufak bir desteği yok. Büyükşehir Yasası gereği bütçesinin binde yedisini kentteki spor kulüplerine verme zorunlulukları var ama maalesef kentteki hiçbir spor kulübü bu destekten yararlanamıyor. Yararlanamadığı gibi hepsi çok zor durumda. Bugün bizim dışımızda Diyarbekirspor örneği var. Onların da takımlarını buradan İstanbul’a taşıma gibi bir düşünceleri var. Kalacak yerleri yok. Kentteki kamu kurumları maalesef hiçbir spor kulübüne destek vermiyor. Bu konu ciddi bir sıkıntıdır. Eğer ki sporun her alanda gelişmesini istiyorsanız kamu kurumları olarak bu işe el atmak zorundasınız. Kentteki spor kulüpleri sadece sivil toplum örgütleriyle ayakta.”

Amedspor’un borcuna değinen Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım, “Kongrede borcu açıklamıştık. Biz geçtiğimiz sezonu borçsuz kapattık. Bir önceki döneme ait de 3 milyon TL borç ödedik. Kulübün şu anda 4,5 milyon TL civarında bir borcu var. Bunun dışında da SGK ve vergi mükelleflerinin kestiği cezalar var. Bu cezaları da yapılandırdık. Onları da taksit taksit ödemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim