Özel Haber/ Fuat Bulut

5 yıldır alt yapı hazırlığı yapan Diyarbakır Basketbol Ateşi Spor Kulübü, 3.5 ay önce resmen kuruldu. Kulübün başında Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin Alipaşa Mahallesi’nde dünyaya gelen Hasan Çelebi var. 14 yıl boyunca Fenerbahçe’nin Diyarbakır Spor Okulları’nda yöneticilik yapan Çelebi, “Yetiştirdiğim öğrenciler bugün çok iyi bir sporcu olunca kulübü kuramaya karar verdik” diyor.

Tesisi olmayan Diyarbakır Basketbol Ateşi Spor Kulübü, oldukça güç koşullarda lige hazırlanıyor. Şehitlik Mahallesi’ndeki eski ilçe otogarı yanındaki bir salonda hazırlık yapan takım, sponsor bulmakta da oldukça zorlanmış. Kentte gittikleri her kapıdan boş dönünce takıma İzmir’de yaşayan Diyarbakırlı bir iş insanı sahip çıkarak ana sponsor olmuş.

Takım alt yapıya büyük önem veriyor

Kasım ayında müsabakaları başlayacak olan Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde toplam 37 takım mücadele edecek. Diyarbakır Basketbol Ateşi Spor Kulübü, Bu takımlardan biri de Galatasaray NEF ve Fenerbahçe Koleji ile aynı ligde oynayacak. İlk maçını 5 Kasım’da kendi evinde Galatasaray’la karşı karşıya gelecek olan takımın kadrosu 16 kişiden oluşuyor. Alt yapıya önem veren takımın 9 oyuncusu Diyarbakır doğumlu.

Güneydoğu Ekspres’e konuşan Kulüp Başkanı ve takımın baş Antrenörü Hasan Çelebi, kıt imkanlara rağmen sezon hazırlıklarının devam ettiğini, günlük iki antrenman yaptıklarını söyledi. Alt yapıya önem verdiklerini belirten Çelebi, “Diyarbakırlı gençlerimizi yetiştirdik. Lig’de güçlü rakiplerimiz olduğu için de 7 önemli transfer yaptık” dedi.

Sayı, rabunt ve asist krallarını transfer ettiler

Yeşil kırmızılı takımın kaptanı Diyarbakırlı Faik Altınkalem. Altınkalem, 2 metre 9 santimlik boyu ile takımın en uzun basketçisi. Diyarbakır Basketbol Ateşi Kulübü, geçen sezonun asist kralı Oğulcan Sevim’i Ankara Anadolu’dan, ribaunt kralı Adnan Kapucu’yu Erzurum BB’den, sayı kralı Sercan Tülek’i de Aytaç İstanbul takımından transfer etti.

“Amacımız 1. Lig’e çıkmak”

Amaçlarının 1. Lige yükselmek olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Hasan Çelebi, “Kulüp olarak diğer takımlara göre avantajlıyız. Çünkü biz uzun yıllardır alt yapıya önem verdik. Olgunlaşınca da takımı kurduk. Bu kent sadece futbolla anılmasın. Yetenekli gençlerimiz var. Bu sebeple takımımızı kurduk. Kıt imkanlarla iyi transferler de yaptık. Ancak takımın iyi yere gelmesi, ihtiyaçların tedariği ve devamlılık açısından ihtiyaçlarımızı tek başımıza karşılamamız mümkün değil. Bunun için önce Diyarbakır’da STK’larımızın, iş insanlarımızın kapısını çaldık. Ancak hiç kimse bize olumlu bir dönüş yapmadı. Sponsorumuzu İzmir’den bulduk. Sizin aracılığınızla uzakta da olsa Diyarbakırlı basketçilerimize, takımımıza destek olan ana sponsorumuz Diyarbakırlı Sayın Cihat Aktaş’a ve CiGroup’a çok teşekkür ediyorum. Bu memleketin değerli iş insanlarına kulübümüze sahip çıkma çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim