Silvan İlçesinde görkemli bir şekilde açılışı yapılan Altay Futbol Okulunun açılışına Öğrencilere ve velileri katıldı. Açılış kurdelesini öğrenciler kesti.

Silvan İlçesinde ilk defa profesyonel bir takımın altyapısı eğitim vermeye başladığı belirten Altay Futbol Okulu Antrenörlerinden Nesih Fidan ve Yusuf Kesici, okul bünyesinde 05 ile 15 yaşındaki öğrencilere futbol eğitimi verileceğini söyledi.

Altay Futbol Okulu Antrenörlerinden Nesih Fidan, “Bugün Burada Altay Futbol Okulunun açılışı yapmak üzere bulunuyoruz. Silvan İlçemizde ilk kez profesyonel bir takımın altyapısı için eğitim vereceğiz. Eğitimler haftanın iki günü, günde bir buçuk saat olacak şekilde planladık. Her çocuk kendi akranlarıyla eğitim alacak şekilde 3 gruba ayrılmıştır. Gruplar; 5-8 yaş grubu, 9-12 yaş grubu  ve 13-15 yaş grubu şeklinde olacaktır. Yetenekli olan öğrenciler yılda 4 defa düzenlenecek olan turnuvalara katılıp ‘Scout’(Gözlemci)lere kendilerini göstermeleri halinde profesyonel düzeyde futbol kariyerine sahip olabileceklerdir. Amacımızın bir Spor Kültürü oluşturup, Silvan’daki yetenekli çocukları ve gençleri bulup, yetiştirip profesyonel düzeyde futbol oynamalarını sağlamaktır." dedi.

Aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olan Nesih Fidan, çocuklara futbolu sevdirip, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, çocukların kendi öz düzenleme, planlama, kendi akranlarıyla sosyalleşme, kendini ifade etme, takım ruhu, Fair Play ruhu ve sağlıklı beslenme konularında da çocuklara çok yönlü eğitimler vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim