Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazro ilçesinde halkın sorunlarını dinledi.

Hazro’da 3 kurum: DEDAŞ, Diyargaz ve DİSKİ

Kooperatif Başkanından Diyarbakır'daki zam tartışmalarına ilişkin açıklama
Kooperatif Başkanından Diyarbakır'daki zam tartışmalarına ilişkin açıklama
İçeriği Görüntüle

Tanrıkulu’nun Hazro’daki halkın çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hazro’dayım. Biraz önce Kaymakamı ziyaret ettim, ardından Belediye Başkanını ziyaret ettim. Esnafımızla görüştüm. Şimdi de yurttaşlarımızla sohbet ediyor, sorunlarını dinliyorum.

Gittiğim diğer ilçelerde karşılaştığımız sorunlar, maalesef Hazro’da da daha ağır bir biçimde yaşanıyor.

Özellikle üç temel kamu hizmeti konusunda ciddi sorunlar var: Isınma, elektrik ve su. Bu hizmetlerden sorumlu üç kurum var: DEDAŞ, Diyargaz ve DİSKİ.

DEDAŞ’ın bütün bölgede yurttaşlara yaşattığı sorunlar Hazro’da da devam ediyor. Çok sayıda ceza, haksız olduğunu ifade ettikleri cezalar, elektrik kesintileri ve hizmet götürülmemesi gibi sorunlar yurttaşlarımızı ciddi biçimde mağdur ediyor.

Diyargaz konusunda da diğer ilçelerde yaşanan sorunların aynısı Hazro’da yaşanıyor. Özellikle doğalgaz bağlantıları konusunda ciddi sıkıntılar var. Bu memleketin tapu sorunu da bitmez, hisseli mülkiyet meselesi de bitmez. Bunlar bugünden yarına çözülebilecek sorunlar değil.

Dolayısıyla, eğer güvenlik bakımından herhangi bir sorun yoksa, doğalgaz hizmetinin yurttaşlara ulaştırılması ve gaz bağlantılarının yapılması gerekiyor. Önümüz kış. Yurttaşlarımızın ısınma ihtiyacının bu tür sorunlar nedeniyle karşılanamaması kabul edilebilir değil.

DİSKİ açısından da maalesef hizmet götürme ve yurttaşa ulaşma konusunda ağır aksak işleyen bir süreç var. Su, elektrik ve doğalgaz gibi üç temel hizmetin Hazro’da ve diğer ilçelerde yurttaşların şikâyetlerini en aza indirecek, ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde sunulması gerekiyor.

Diğer ilçelerde karşılaştığımız önemli sorunlardan biri de sağlık hizmetleri. Hastane ve dispanser konusunda yaşanan sorunlar da maalesef Hazro’da ağır bir biçimde yaşanıyor.

Bizim bütün bu sorunları yerinde dinlememiz, ilgili kurumlara aktarmamız ve çözüm için takipçisi olmamız gerekiyor. Hazro’da da yurttaşlarımızın temel kamu hizmetlerine erişimde yaşadığı sorunların giderilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ