HABER-Güneş OCAĞA
Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), 5'inci Olağan Kongresi'ni Bağlar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi.
Kongrede ilk olarak konuşan Barış Anneleri Meclisi'nden Afife Kartal, “Öncellikle cezaevlerindeki hasta tutsakların serbest bırakılması gerekiyor ki bizde ‘evet bir barış süreci var ve sürüyor’ diyelim. İnşallah bu barışı başarıya ulaştıracağız ve bu kongremiz barışa vesile olacak" dedi.

BİN KİLOMETREYİ TAMAMLAYACAĞIZ
Barış konusunda kendileri için mücadelenin daha yeni başladığını söyleyen MED TUHAF-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat ise, "Abdullah Öcalan’ın 'Bin kilometrelik yol bir adımla başlar' sözü yasal adımlar için çok önemli. Şunu da söylemek istiyoruz; süreç için, çıkan bu yasanın yetersiz ve eksik olduğunu biliyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen bu yasayı destekliyoruz. Sabırlı olacağız. Küçük adımlarla bu adımlar çoğalacaktır; ta ki Kürt halkının kimliği, dili ve kültürü anayasaya girene kadar. Dağlarda tek bir kişi dahi kalmayana kadar mücadelemiz sürecek" diye belirtti.
“SONUNA KADAR YÜRÜYECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ”
Son olarak ise 30 yıllık tutsaklar adına konuşan Zülfükar Kaya, "Bugün de yolumuz uzun. Ama bu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz, kazanacağız" dedi. Konuşmaların ardından yeni yönetim belirlendi. Dernek Eşbaşkanlığı’na Emine Kaya ve Cahit Şık seçildi.



