Sevgili dostlar, pandemi nedeniyle bütün dünyada meydana gelen ekonomik daralmalar Türkiye’de daha fazla hissedilmeye başlandı.

Pandemi sürecinden önce görülmeye başlandı ekonomik sıkıntılar ve yaklaşık 1 yıldır birçok esnaf lokanta, kafe, kahvehane vs vs... bulaşlara önlem için kapatıldı. Bu sürede kimilerine çok cüzi yardımlar yapılırken bazılarına ise yapılmadı. Zaten varolan işsizlik bu işyerlerinin kapanmasının ardından tavan yaptı ve Türkiye’de işsiz sayısı 15 milyona yaklaşırken resmî rakamlara göre son bir yılda kapanan işyerleri de 100 bine dayandı.

Esnek çalışma ve diğer sebeplerden dolayı yoksulluk tavan yaptı. Gördüğümüz manzarada ağırlaşmaya başladı. Maalesef pazar artıklarını toplayanlar, çöp Konteynerlerinden yiyecek arayanlar ve bunların sonucunda da yaşamına son verenler olduğu ortaya çıktı.

Halkta bunlar yaşanırken bir yandan siyasilerin erken seçim, ittifaklar, oy hesapları halkın sorunlarına daha az inildiğini gözler önüne seriyor.

Kime dokunsam yoksulluk, gelir kaybı ve işsizlikten söz ediyor.

Son zamanlarda aşı yapılması ile birlikte okulların ve işyerlerinin açılması konuşulurken, bir nebze umut olmuş herkese. Yetkililerin de, vatandaşların da gerekli önlemleri esnetmeyerek bu süreci hızlandırmaları gerektiğine inanıyorum. Yoksa daha ağır bedellerin ödeneceği günler yaşanması olası, hem sosyolojik, hem de psikolojik olarak vatandaşlar gerçekten çok zor durumda. Çünkü açlık son dönemeçlerde önlem alınmazsa ucu uçurum…

En kısa zamanda kırılan dökülenlerin onarılmaya başlanması dileğiyle.