Bir tur firması öncülüğünde Almanya'nın farklı şehirlerinde hizmet veren Türk seyahat acentesi sahipleri ve temsilcilerine yönelik Gaziantep, Adıyaman, Şanlı-urfa, Mardin ve Diyarbakır'ı kapsayan tur düzenlendi. Güneydoğu Anadolu Böl-gesi'nin tarihi ve turistik değerlerinin yurt dışında tanıtımı amacıyla düzenlenen turda, seyahat acentesi sahipleri ve temsilcileri Gaziantep ve Şanlıurfa'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Mardin'de de birçok medeniyetin izlerini taşıyan Artuklu, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde Kasımiye Medresesi, Dara Antik Kenti, Yaşayan Müze, Deyrulzafaran Manastırı, Ulu Cami, tarihi konaklar başta olmak üzere çok sayıda tarihi ve kültürel mekanı ayrıca tarihi sokak ve caddeleri gezen turizmciler, ardından Diyarbakır'a geçti.
Turizmciler, Diyarbakır'da da tarihi On Gözlü Köprü, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, Hasanpaşa Hanı ve Dört Ayaklı Minare'nin de aralarında bulunduğu tarihi mekanları görme fırsatı buldu.

Mezopotamya'nın kadim şehirlerindeki tarihi ve kültürel mirası yerinde deneyimleme fırsatı bulan seyahat acentesi temsilcileri, bölgenin zengin mutfak kültürünü de yakından tanıdı. Bölgenin tarih, kültür, gastronomi ve inanç turiz-mine ilişkin bilgi alan ve gezdikleri yerlere hayran kalan katılımcılar, Almanya'da Türk ve yabancı turistlere tanıtım yaparak turizm hareketliliğine katkı sunmak istiyor.
Türkiye'de faaliyet gösteren bir seyahat acentesinin sahibi Murat Güler, , son yıllarda turizmde önemli bir ivme kazanan bölgeye yönelik, Almanya'da bulunan seyahat acentelerine gezi düzenlediklerini söyledi. Acentelerin ilk kez geldikleri bölgeyi tanımalarını ve Avrupa'dan bölgeye tur getirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Güler, şunları kaydetti:
"Almanya'nın farklı şehirlerinde faaliyet gösteren 11 acente geldi. Genelde bun-lar bölgeye tur düzenleyen acenteler değil, daha çok deniz bölgelerine satış ya-pıyorlardı. Burası son yıllarda çok parladığı için onların da ilgisini çekti. Böyle bir talep oluştu, biz de seve seve kabul ettik çünkü bölgeyi, bölgenin sıcakkanlı insanlarını seviyoruz. Kültürünü, gastronomisini ve misafirperverliğini tanıtma-ları için önce kendilerinin bölgeyi tanıması gerekiyordu. 7 gece konaklamalı bir tur düzenledik. Bölge çok ilgi çekiyor. Özellikle yurt dışında ve Avrupa'nın her yerindeki gurbetçiler ve yabancıların ilgisini çekiyor. Burası daha güvenli bir hale geldikten sonra insanlar burayı daha çok merak etmeye başladı. Dizilerin de etkisi olmaya başladı. Çok fazla talep var bölgeye. Güneydoğu böyle devam et-tiği sürece dünyanın gözde turizm destinasyonlarından biri olacak. En fazla ta-nınan, en fazla merak edilen yerlerden biri olacağına inanıyoruz."



