Amedspor için Eskişehir maçında alınan galibiyetin sonrası bir türlü gelmeyen galibiyetler, strese sokan puan kayıpları ve konum anlamında geriye götüren galibiyet hasretinin bitmesi için en önemlisi de 2 hafta sürecek.

Bal haftaları öncesi mutlak 3 puan alınması gereken Pazarspor lig maçı hem stres yönetimi hem gerekli derslerin çıkarılıp çıkarılmadığı adına gösterge olacak ve şahsi fikrim alınacak mağlubiyette Mesut hocanın konumu adına çok kritik olacağı bir maçtı.

Alaeddinoğlu Üstün ve Muhlis'in 11 de olduğu bir düzen ile maça başlayan takımımız da taraftarının desteği de buna eklenince etkili giriş yapmaya çalışsa da rakibin kapalı oyunu, üretkensizliğimiz ve son vuruş eksikliği de eklenince aradığımız istediğimiz gol geçen hafta 1 puanı şık bir gol ile getiren Muhlis'in ayağından geldi.

Bu dakikadan sonra daha rahat oluruz, rakip açılır pozisyon bulma adına etkimizi artırırız derken, özellikle ilk yarının kalan kısmı ve 2.yarının bir bölümünde rakip daha çok topa sahip olup kalemizde görünürken, hem kurtuluşun etkili oyunu hem de savunmanın dikkati (Topu oyuna etkili sokabilmeleri bu takıma sıralama da bir iki basamak artırır) ve rakibin etkili olamaması ile 3 puanı hanemize yazdırdı.

Tabi ki kolay olmayacaktı.

Tabi ki rakip en kötü bir puan için varını yokunu ortaya koyacaktı.

Tabi ki son maçlarda ki kötü gidişat bizi strese sokacaktı.

Ama iç saha da taraftarın baskısıyla eksik, olmayan kadro ile sahada çok daha etkili oyunu oynamamız gerektiğini düşünüyorum.

Şampiyonluk için başarı için istenen belli.

Rakibe hükmeden, bunaltan.

Gollerin atıldığı.

Ve sadece iç saha da değil dış sahada da puanların gelmesinin gerekliliği unutulmadan.

Takımımızı alınan 3 puan için tebrik eder, Türkiye Kupası maçında başarılar dilerim.

DİYARBEKİR SERİYE BAŞLADI

Geçen hafta üzerinde ki şanssızlığı ve puansız haftaların kötü elektriğini galibiyet ile bitiren takımımız Adıyaman deplasmanında akıllı oyun 11'e dönen oyuncularımızın etkili oyunu mücadele ve orta saha da kontrolü elinde bulundurarak hem çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu, hem de üst üste 2 iç saha maçı öncesi motivasyonunu artırdı.

Canlı izleyemediğimiz maç için sadece şunu söyleyebilirim.

Bu takım zaten tecrübeli ve etkili oyunculardan kurulu bunu biliyoruz.

Tek ve belki de en önemli eksiklik saha da herkesin mücadele etmemesi .

Topu ısırmaması.

Hep topu bekleyen olma.

Saha da istek adına ve son vuruşlarda ki sıkıntılar diye sıralarken,son iki maçta bunların çözülmeye başlaması ile bir anda ne olduklarını, neler yapabileceklerini iyi anlayarak çok önemli 6 puana imza attılar.

Şimdi önlerinde Antalyaspor ile bir kupa mücadelesi olan takımımızda en önemli hedef yukarda belirttiğim gibi çok önemli 2 üst üste iç saha maçında galibiyet serisinin devamı ve geride kaldığı üst sıralara dönmek olmalıdır.

BAL LİGİ HEYECANI BAŞLIYOR

İlimizin 6 takımla temsil edildiği Bal Ligi bu hafta sonu oynanacak maçlar ile başlıyor.

2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Liginde bu sezon 261 takımın katılımı ile her bölgede 3’er grup olmak üzere 9 ayrı bölgede 27 grupta oynanacak.

Grup müsabakaları çift devreli lig usulüne göre oynanacak olup her bölgede grup birincisi olan 3’er takımın tarafsız bir sahada tek devreli lig usulüne göre oynayacakları Bölge Birinciliği müsabakaları sonunda bölge birincisi olan 9 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak.

Takımlarımızın gruplarının analizleri ve maç yorumlarına gelecek yazımızda değineceğim.

Buradan tüm ekiplere başarılar dilerken inşallah bir takımımızın gelecek sene 3. Ligde yer almasını temenni ediyorum.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, Esen Kalın Spor'la Kalın.