HABER- Mehmet Mucahit CEYLAN
Amedspor, Olağanüstü Genel Kurulu’nu, Diyarbakır’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nd yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Olağanüstü Kongrede, kulübün önemli gündem maddeleri üyelerin bilgisine sunuldu. Faaliyet Raporu Faruk Korkmaz, Mali Rapor Şengül Saruhanoğlu, Denetim Raporu ise Semra Arslan tarafından okunarak Genel Kurul’a arz edildi.
Yapılan oylamalar sonucunda tüm raporlar oy birliğiyle ibra edilmiş oldu.
Kongrede, kulübün geleceğini belirleyecek kritik kararlar alındı. Konuşmalar ve rapor sunumlarının ardından 250 delege yeni başkan ve yönetimi belirlemek üzere oy kullandı.
Seçim sonucunda Burç Baysal Amedspor’un 8’inci başkanı seçildi. Yeni dönemde yönetimde bazı takviyeler yapılırken, genel yapının korunacağı belirtildi.
Yüksek İstişare Kurulu’nun adı İstişare Kurulu olarak değişti. Amedspor’un 40 kişilik yönetim listesi ise 30’a düşürüldü.
İstişare Kurulu’nun ilk sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun yer aldı.