Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda güncel gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'İmralı' çıkışını değerlendiren Erdoğan, "İlk günden itibaren yaptığı cesur, ufuk açıcı açıklamaları ile sürecin bugüne gelmesinde eşsiz katkılar sağladı" dedi.

"BAHÇELİ'NİN CESUR AÇIKLAMALARI EŞSİZ KATKILAR SAĞLADI"

Komisyonun çalışmalarına da değinen Erdoğan, “DEM Parti heyeti ve grubu sağ duyulu tavır içinde oldu. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli de ilk günden itibaren yaptığı cesur, ufuk açıcı açıklamaları ile sürecin bugüne gelmesinde eşsiz katkılar sağladı. Biz de hassas çizgide yürüyerek sürece mihmandarlık yaptık. Bilinen bilinmeyen pek çok badireyi atlattık. Komisyonun fikir ve hedef birliği içinde çalışmasını son derece kıymetli buluyorum. Ülkemiz demokrasisine birlik ve beraberliğine yaptığı katkılarını takdirle karşılıyor, meclis başkanımızı ve komisyon üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Dünkü değerlendirmeler ışığında müteakip toplantının cuma günü yapıldığı anlaşılıyor. Türkiye'nin sırtında büyük bir belaya dönüşen terör belasından kurtulmanın vakti artık çoktan geldi” dedi.

EMEP Genel Başkanı Diyarbakır’da konuştu
EMEP Genel Başkanı Diyarbakır’da konuştu
İçeriği Görüntüle

“KAZANAN KARDEŞLİK OLACAK”

Erdoğan, süreç boyunca sabotajları savuşturduklarını belirterek, “Bütün bunlarla beraber dün biliyorsunuz komisyonumuz 17'nci toplantısını gerçekleştirdi. Süreci selameti açısından yapılmasında fayda görülen hususlar komisyon üyeleri ile paylaşıldı. Komisyonun terörsüz Türkiye süreci ile birlikte ülkemiz demokrasisine, birlik ve beraberliğimize yaptığı katkıları takdirle karşılıyor, meclis başkanımızı ve komisyon üyelerimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Komisyonun sonraki oturum dahil bundan sonraki süreci de aynı yapıcı, uzlaşmacı anlayış temelinde sürdüreceğine inanıyorum. Türkiye'nin sırtında adeta büyük bir belaya dönüşen terör musibetinden tamamen kurutulmasının vakti çoktan gelmiştir. Kazanan Türkiye olacaktır, milletimiz olacaktır. Kazanan kardeşlik olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ