Gönlünüzde taht kuracak az malzemeli, yapılışı kolay, barbekü tavuklu sandviç tarifi. Barbekü sosu, çoğunlukla ana yemeklerde ve aperatiflerde tercih edilmektedir. Biz de bugün, tavuk ve barbekü uyumunu göz önüne alarak enfes bir sandviç tarifi yaptık.

Malzemeler:

200 gram (g) kemiksiz tavuk eti

1 adet sandviç ekmeği

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 yaprak göbek marul

2-3 adet kornişon turşu

2 dilim mor soğan

2 yemek kaşığı Calve Barbekü Sos

1 yemek kaşığı Calve Mayonez

1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber

Haşlanmış tavuk etimizi ilk sıcağı çıktıktan sonra yavaş yavaş didikleyip kenara alıyoruz. Bu sırada sandviç ekmeğimizin içerisine, yemeklerin vazgeçilmezi olan tereyağını sürüp tost makinesinde kızartıyoruz. Tereyağının ve kızarmış ekmeğin kokusu sizi büyülerken bir yandan da didiklenen tavukları tavanın içerisine alıyoruz. Kısık ateşte karabiber ve barbekü sosu eklediğimiz tavukları, kısa bir karıştırma işleminden sonra ocaktan alıyoruz.

Kızarmış ekmeğimizin içerisine mayonez sürüp, üzerine taptaze, ince ince doğranmış göbek salata, kornişon turşusu ve mor soğan dilimleri ekliyoruz. Son olarak ise hazırlanan barbekü soslu tavuğu ekliyor, servise hazır hale getiriyoruz.

Püf noktaları:

Ekmeğinin içerisine aromatik bir lezzet katan tereyağını sürüp tost makinesinde kızartma işlemidir. Bir diğer lezzet katan püf noktası ise didiklenen tavuğun soğuduktan sonra baharat ve barbekü sosu ile ocakta 20-25 saniye pişirilme aşamasıdır. Fazla pişirildiğinde soslar lezetini kaybedecektir. Bu da pek hoş olmayan bir tat ortaya çıkaracaktır.

Servis önerisi:

Pratik ve aynı zamanda lezzetli olan bu yemeğimiz için servis önerisinde bulunmadan olmaz. :) Bu doyurucu yemeğimizi, yanında bol taze yeşilliklerden oluşan fresh bir salata ile servis edebilirsiniz.

Buna ek olarak ev yapımı limonata veya soğuk çay da servis edilebilir. Böylelikle yorulmadan pratik ve aynı zamanda lezetli bir yemek ile gününüzü taçlandırabilirsiniz.