Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu tarafından temizlik alışkanlığının yaygınlaşması ve sosyal farkındalık yaratmak amacıyla 10 Ağustos’ta açıklanan ve 11 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Rezan Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde başlatılan “Kolektif emekle temiz kentler seferberliği” kampanyası 21 Ağustos'ta sona eriyor.
Kampanya kapsamında Kürdistan kentlerinde genel temizlik çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır merkez ve ilçeleri, Iğdır, Muş, Van’ın ilçeleri, Nusaybin, Cizre, Tatvan gibi sembol ilçeler başta olmak üzere tüm DEM Partili belediyelerde çalışmalar yapıldı.
KAMPANYAYA 200'DEN FAZLA MAHALE KATILDI
Kampanya kapsamında 200’den fazla mahallede aralarında belediye eşbaşkanlarının da olduğu çok sayıda kişi tarafından çöpler toplandı. Yine bu kapsamda mevcut kentlerde kampanyaya dair broşürler de dağıtılarak temizlik noktasında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Kampanyanın önümüzdeki dönemde farklı isimle sürmesi bekleniyor.


