ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikliniklerinde görevli doktor ve sekretarya ile laboratuarlarda görevli birçok personel, yılbaşı iznine ayrılmasıyla, hasta bakacak doktor ve personel yetersizliği dikkat çekti. Tedavi için polikliniklere gelen hastalar, muayene olmadan hastaneden ayrılmak zorunda kaldı.
Diyarbakır Araştırma hastanesinde yılbaşı izni, krize neden olduhttps://t.co/UFXF3nlsZe pic.twitter.com/vNGIzCPaiK
— Güneydoğu Ekspres (@ekspreshaber_) December 31, 2025
DOKTOR VE GÖREVLİLER YILLIK İZİNE AYRILDI, HASTALAR ORTADA KALDI
Dahiliye, göz, fizik tedavi, KBB, kardiyoloji, üroloji, nüroloji başta olmak üzere bir çok polikliniklerde doktor ve görevli personel yıllık izine ayrılması, krize neden oldu. Doktor ve personeli izine ayrılan muayenehanelerin randevulu hastaları ise, aynı servisteki diğer doktorlara yönlendirilince, olan oldu. Hasta yönlendirilen poliklinik doktoru ve görevli personeller, yeni gelen hastaları kabul etmemesi, hasta yakınları ile görevliler arasında tartışma yarattı.

DAHİLİYE 3 NEDEN KAPALI?
Bu duruma sert tepki gösteren hasta yakınları, “Memleketin sahibi yok. Doktorlar keyfine tatile çıkıyor eğlenmek için. Onların da hakkı var. Ama hastaların durumu eğlenceden daha öncelikli olması gerekiyor. Eğitim Araştırma Hastanesi R Blokta Dahiliye servisine randevu almışız. 3 nolu dahiliye polikliniğine. Ama iki günden beri sabah erken saatlerde geliyoruz buraya, bize bakan kimse yok. Hastalarımızı başka polikliniklere yönlendirdiler. Gittiğimiz polikliniklerdeki doktor ve personel haliyle bizi kabul etmiyor. Gidip yönetime şikayette bulunmamızı istiyorlar. Yönetime, idareye gidiyoruz, yerinde kimse yok, her kes izne ayrılmış. Bizim hastalarımız ne olacak? Bir çok hasta muayene olmadan evlerine geri döndü” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI!
Kar yağışı nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafı da don tuttu. Don ve buzlanma nedeniyle yürümekte zorluk yaşayan hasta ve hasta yakınları, milletvekillerine tepki göstererek, şunları söyledi:

“Sahaya ininde şu mazlum halkın halini, durumunu görün. Buzlanma nedeniyle yürüyemiyoruz. Buraya akşamdan biraz tuzlu mucur dökmek çok mu zor? Bu kadim şehir, bu haksızlığı hak etmiyor. Sayın milletvekillerimiz sizden ricamız, özellikle hastane başta olmak üzere vatandaşa hizmet eden kurumların denetlenmesi ve halka gerekli hizmetin sunulmasının sağlanması. Bu kış mevsiminde hastalıklar arttı ama hastanede çalışan doktor bulamıyoruz.”


