Diyarbakır’da iş dünyası finans buluşması gerçekleştirecek
Diyarbakır’da iş dünyası finans buluşması gerçekleştirecek
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Bağlar Belediyesi ortaklığında yürütülen çalışmalar kapsamında Muradiye, Körhat, Yunus Emre, Şeyh Şamil ve Fatih mahallelerinde 32 metruk bina yıkıldı. Vatandaşların talepleri, sivil toplum örgütlerinin katkısı ve belediye başkanlarının desteğiyle sürdürülen çalışmada, gelen talepler doğrultusunda 60 yapının daha yıkımı gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Bağlar’da 1 Ayda 32 Metruk Yapı Yıkıldı

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Baran, Bağlar ilçesinin çeşitli mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamı dışında kalan metruk yapılar ve çöp evlere yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Madde kullanımına ve çeşitli güvenlik sorunlarına zemin hazırlayan bu yapılar, ekiplerimiz tarafından kontrollü bir şekilde yıkılıyor. Muradiye Mahallesi’nde başlattığımız çalışmalar kapsamında çöp evler temizlenirken metruk yapılar iş makineleriyle yıkılıyor, ortaya çıkan hafriyat ise döküm sahasına taşınıyor. Yıkımın ardından alanlar temizlenerek düzenli hale getiriliyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 32 metruk yapının yıkımı gerçekleştirildi."

‘Şeyh Şamil Mahalle Muhtarı Çiçek Gözen, "Metruk evler çoğaldı. Bununla beraber sorunlar çoğaldı. Metruk evler, uyuşturucu madde bağımlısı, hırsızların, çetelerin odağı olmuştu Büyükşehir ve Bağlar Belediyesi bu metruk evlerin hepsini yıktılar. Bu mahallem için en büyük sorundu, bu sorun ortadan kalktı." dedi.

Kaynak: İHA