ÖZEL HABER - Mehmet TÜRK
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde duyarlı bir vatandaş, çevre temizliği konusunda örnek bir davranış sergiliyor. Kale Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan bir sitenin görevlisi olan 62 yaşındaki Fikri Binen, her akşam saatlerinde kaldırım ve caddeleri kendi imkânlarıyla temizliyor. Görevli olduğu sitenin sadece içiyle yetinmeyen Binen, çevresindeki kaldırım ve yol kenarlarında biriken çöpleri de süpürerek mahalleye katkıda bulunuyor. Bu davranışı mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı.
“ÇEVRE TEMİZLİĞİ BİR KARAKTER MESELESİ”
Site görevlisi Fikri Binen yaptığı açıklamada, temizlik konusuna kişisel olarak önem verdiğini belirterek şunları söyledi: “Ben temizliği seven bir insanım. Sadece görevli olduğum sitenin değil, çevresinin de temiz olmasını istiyorum. Kaldırımlara, caddelere atılan çöpleri görünce dayanamıyorum ve temizliyorum. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Çöplerinizi rastgele atmayın, çöp kutularına atın. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan ricam, çevremizi temiz tutalım. Unutmayalım ki çevre temizliği, karakterimizin bir yansımasıdır.”
Silvanlı vatandaşlar, sosyal medyada paylaştığı Fikri Binen'in bu örnek davranışı kısa sürede binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından beğenildi.