HABER-Mehmet TÜRK

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Diyarbekirspor, Ziraat Türkiye Kupası 1 tur karşılaşmasında Bitlis 1916 Futbol Spor Kulubü ile Seyrantepe 2 Nolu Çim Sahada karşı karşıya gelecek.

Diyarbekirspor yönetimi, karşılaşmanın Diyarbakır Stadyumu'nda oynatılmamasına tepki göstererek, maçın oynanacağı stadın tribünlerinin de elverişsiz olması nedeniyle karşılaşmanın seyircisiz oynanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz sezon 2. ligden 3. lige düşen ve takımı baştan aşağı yenileyerek, şampiyonluğu hedefleyen Diyarbekirspor, yarın ilk resmi maçına çıkıyor. Diyarbekirspor, Ziraat Türkiye ilk tur maçında yarın, Seyrantepe 2 Nolu Çim Sahada seyircisiz olarak saat 15.00'da Bitlis 1916 Futbol Spor Kulubü ile kozlarını paylaşacak.

Amedspor, taraftarı ayağa kaldıran tartışmalı transferi gönderdi!
Amedspor, taraftarı ayağa kaldıran tartışmalı transferi gönderdi!
İçeriği Görüntüle

Diyarbekirspor-20

Karşılaşmayı Erdem Demirtaş yönetecek, yardımcılıklarını Hasan Hüseyin Yazıcılar ve Nurullah Bayram yapacak, Cem Kuşçu da 4. hakem olarak görev yapacak. Maçın gözlemciliğini Mehmet Ali Özoğul, temsilcilik koltuğunda ise İsmet Keklik olacak.

Diyarbekirspor Kulübü Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, karşılaşmanın Diyarbakır Stadyumu'nda oynamalarına izin verilmediği belirtilerek, "Değerli Diyarbekirspor Camiası; Takımımızın yarın sahamızda oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, stadyum tribünlerinin elverişsizliği ve taraftarlarımızın can güvenliğini tehlikeye atabilecek koşullar sebebiyle karşılaşma seyircisiz oynanacaktır. Oysa şehrimizde, taraftarlarımızın güvenliği açısından elverişli bir stadyum bulunmasına rağmen, kulübümüzün bu imkanlardan yararlanmasına izin verilmemektedir. Bu durum, hem taraftarlarımızın takımlarından ayrı kalmasına hem de futbolcularımızın sağlığının riske atılmasına neden olmaktadır. Aynı şekilde, 7 Eylül 2025 tarihinde kendi sahamızda oynayacağımız Niğde Belediyespor karşılaşmasına da taraftarlarımız alınmayacaktır. Kamuoyunun takdirine sunar, en kısa zamanda bu sorunların çözülmesini temenni ederiz" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Mehmet TÜRK