ÖZEL HABER-Mehmet TÜRK

Diyarbakır Music Center’ın tarihi Kervansaray Oteli’nde düzenlediği yıl sonu konseri, yaklaşık 200 öğrencinin sahne performansına ev sahipliği yaptı. Gecenin en dikkat çeken ismi ise yüzde 95 görme engelli 10 yaşındaki Recep Tayyip Gülçer oldu. Küçük Recep’in piyano başındaki performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Diyarbakır’da sanat ve müzik dolu bir gece yaşandı. Diyarbakır Music Center tarafından tarihi Kervansaray Oteli Havuzbaşı’nda düzenlenen yıl sonu konserinde, eğitim alan yaklaşık 200 öğrenci aylar boyunca öğrendikleri eserleri aileleri, yakınları ve sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gitar, piyano, keman ve bağlama eğitimi alan öğrencilerin sahne aldığı gecede, özellikle 10 yaşındaki Recep Tayyip Gülçer’in performansı izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

GÖRME ENGELLİ PİYANO RESİTALİYLE BÜYÜLEDİ

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Yarımkaş Mahallesi’nde bulunan Yarımkaş İlkokulu’nda 2. sınıfta eğitim gören Recep Tayyip Gülçer, yüzde 95 görme engeline rağmen müzik alanındaki başarısıyla dikkat çekiyor.

Diyarbakır’da Engelleri Aşan Piyano Resitali4

15 Temmuz 2016’da, darbe girişiminin yaşandığı gün dünyaya gelen Recep Tayyip’e ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları sevgi ve saygı nedeniyle bu ismi verdi.

Yaklaşık 1,5 yıldır özel eğitim öğretmeni Birgül Kaya’dan eğitim alan Recep Tayyip’in müziğe olan ilgisi ise öğretmeninin girişimleriyle piyano eğitimiyle buluştu. Kısa sürede önemli bir mesafe kat eden küçük müzisyen, Kervansaray Oteli’nin tarihi atmosferinde piyanosunun başına geçti.

Recep Tayyip’in gerçekleştirdiği solo piyano performansı, salondaki yüzlerce kişi tarafından ilgiyle takip edildi. Performansın ardından küçük müzisyen uzun süre ayakta alkışlandı.

Diyarbakır’da Engelleri Aşan Piyano Resitali2

“SEVGİ, AZİM VE İNANÇ HER ŞEYİ AŞTI”

Recep Tayyip’in öğretmeni Birgül Kaya da konser sonrası yaptığı konuşmada, öğrencisiyle birlikte önemli zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.
Kaya, “Recep ile 1,5 yıldan beri birlikteyiz. Çok yol kat ettik, çok zorlukları aştık. Ama şimdi sevgi, azim ve inancın her şeyi aştığını gördük. Bu gece sahne alacak bütün çocuklarımız için hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü sevginin, azmin ve inancın başaramayacağı hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da Engelleri Aşan Piyano Resitali

“MÜZİK EĞİTİMİ YALNIZCA ENSTRÜMAN ÖĞRETMEK DEĞİL”

Diyarbakır Music Center Kurucusu Vedat Bozyel ise konserin ardından yaptığı açıklamada, müzik eğitiminin çocukların hayatındaki önemine dikkat çekti.
Bozyel, öğrencilerin aylar boyunca verdikleri emeğin sahnede karşılık bulmasının kendileri için gecenin en büyük mutluluğu olduğunu belirterek, müzik eğitiminin yalnızca bir enstrüman öğretmekten ibaret olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da Engelleri Aşan Piyano Resitali3

Bozyel, çocukların ve gençlerin özgüven kazanmasına, kendilerini sanat yoluyla ifade etmesine ve unutamayacakları güzel anılar biriktirmelerine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, organizasyona katkı sunan eğitmenlere, ailelere ve davetlilere teşekkür etti.

KERVANSARAY’DA MÜZİK ŞÖLENİ

Tarihi Kervansaray Oteli Havuzbaşı’nda gerçekleşen konser boyunca öğrenciler gitar, piyano, keman ve bağlama ile sahne aldı. Yaklaşık 200 öğrencinin performans sergilediği geceyi aileleri ve yakınlarının yanı sıra yüzlerce yurttaş izledi.

Diyarbakır’da Engelleri Aşan Piyano Resitali1

Diyarbakır'da toplu taşıma sürücülerine 'güvenli sürüş' eğitimi
Diyarbakır'da toplu taşıma sürücülerine 'güvenli sürüş' eğitimi
İçeriği Görüntüle

Gecenin sonunda ise akıllarda en çok kalan görüntülerden biri, görme engeline rağmen piyanosunun başına geçen 10 yaşındaki Recep Tayyip Gülçer’in sahnedeki özgüveni oldu.

Muhabir: Mehmet TÜRK