Haber / Veli BALTACİ
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesi’ndeki 13 katlı apartmanda çıkan yangında bir anne ve üç çocuğu hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi Eş Başbanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“İlimizin Kaypınar İlçesi Fırat Mahallesi’nde bir sitenin 13 katlı bir bloğunda bu akşam üzeri çıkan yangında biri bebek 38 kişi sepetli vinç yardımıyla tahliye edildi. İtfaiye ekiplerimiz yanığının ilk anından itibaren olay yerine intikal etmiş ve yangın söndürme çalışmaları başlatılmıştır.
Bu çalışmalara rağmen maalesef binadan çıkartılan ve hastanelere sevk edilen 23 yurttaşımızdan üçü çocuk olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini almış bulunuyoruz.
Acımız çok büyük ve ağır. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz.
Konuya dair itfaiyemizin sürdürdüğü çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi kamuoyu ile tekrar paylaşılacaktır.”