ÖZEL HABER/Jan BELEK
Diyarbakır’ın en yoksul mahallesinde 20 yıldır muhtarlık yapan İlhami Altun, gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e yaptığı açıklamada, Bağlar Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını söyledi. Altun, "Bugüne kadar gelen giden bütün belediyelerden memnun kaldım. Çok güzel çalışmalarımız oldu. Mahalleli ile beraber onlara destek çıktık. Onlar da hizmetlerini çok iyi yaptılar, ama her nedense bu dönemki belediye başkanlarımız telefonlarımıza cevap vermiyor” dedi.
“BİR KEZ OLSUN BİLE GELMEDİLER”
Mahallesinin ihtiyaçlarıyla ilgili sürekli olarak belediye eş başkanlarıyla iletişime geçmeye çalıştığını söyleyen Altun, şunları ifade etti: “Biz onları, çocuğumuzu işe aldırmak ya da kişisel çıkarlar için aramıyoruz. Mahalleye, mahalleliye hizmet istemek için arıyoruz. Belediye eş başkanları bugüne kadar bir kez bile mahalleye gelip içinde bulunduğumuz durumu sormuş değil.”
MAHALLENİN PEK SORUNU VAR
Altun, temizlik, metruk yapılar, bozulmuş altyapı ve halı saha konusunda taleplerinin olduğunu altını çizerek, muhatap bulamadıklarını kaydetti. Altun, şöyle devam etti:
“Eğer halka hizmet için gelmişlerse gelsinler vatandaşın sorunlarını dinlesinler. Mahalleye insinler, insanlar ile görüşsünler ve muhtarı dinlesinler. Muhtar, ‘bu mahallenin durumu nedir, vatandaşın eksiği isteği nedir’ bunları sorsunlar. Eğer onlar bunları yapmıyorsa bizim de onların yapacağı toplantıya ihtiyacı yok ve onlara da gitmiyoruz.”