HABER/Fuat BULUT

İran müziğinin sıra dışı sesi, besteci, söz yazarı ve yorumcu Mohsen Namjoo, Türkiye’de geniş bir dinleyici kitlesine sahip. Sanatçı, uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye turnesine çıkıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından 20 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır’da sahne alacak olan Namjoo, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde unutulmaz bir konser verecek.

NAMJOO’NUN MÜZİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

Mohsen Namjoo, klasik İran müziğini rock, caz, blues ve halk müziği gibi Batı kaynaklı türlerle harmanlayan çok yönlü bir sanatçı. Hem İran’da hem de dünya çapında “yenilikçi müzikal dili” ve “kurallara başkaldıran tarzı” ile tanınan Namjoo, sadece müzisyen değil, aynı zamanda bir sanat isyanının sesi.

Diyarbakır’da ücretsiz kurs; sporla buluştular
Diyarbakır’da ücretsiz kurs; sporla buluştular
İçeriği Görüntüle

1976’da İran’ın Horasan bölgesinde doğan Namjoo, gençlik yıllarında klasik müzik eğitimi alırken geleneksel kalıpları sorgulamaya başladı. Bu tavrı, zamanla eserlerine de yansıdı. Şiirsel sözleri, doğaçlamaya dayalı sahne performansları ve politik göndermelerle örülü besteleriyle İran’da sansüre uğradı; fakat yurtdışında büyüyen bir dinleyici kitlesine ulaştı.

TÜRKİYE’DE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Namjoo’nun Türkiye'deki dinleyici kitlesi, her geçen yıl daha da büyüyor. Özellikle gençler, sanatçının Doğu ile Batı arasında kurduğu köprüyü ve müziğinde taşıdığı kültürel mirası ilgiyle takip ediyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'da verdiği konserlerde salonlar dolup taşarken, sosyal medyada da büyük bir etkileşim yaratıyor.

Sanatçının Diyarbakır konseri, bölge halkı için özel bir buluşma olacak. İlk kez Diyarbakır'da sahne alacak olan Namjoo’nun konseri için biletler satışa çıktı. Yoğun ilgi nedeniyle biletlerin kısa sürede tükenmesi bekleniyor.

20 EYLÜL'DE DİYARBAKIR’DA MÜZİKAL YOLCULUĞA DAVET

Mohsen Namjoo’nun Türkiye turnesi kapsamında vereceği Diyarbakır konseri, 20 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’de gerçekleşecek. Konserin mekanı ise Diyarbakır’ın en büyük kültür merkezlerinden biri olan Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi.

Muhabir: Fuat BULUT