Ağustos 2020’de Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda yaptığı açıklamada, ‘Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım’ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Sayın Akşener'in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır. İkbal ve idbar arasında sıkışıp kalmak yerine, kaldı ki zillete düşmektense EVDE olmak isabetli bir tercihtir’ diyerek ilk mesajı verdi.

Ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Sayın Bahçeli'nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle terör örgütleriyle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum’ diyerek destek verdi.

Devlet Bahçeli bu kez Aralık 2020’deki grup toplantısında, ‘memleket masası kuralım’ önerisi getiren Akşener'e, ‘Bizim nazarımızda masa kurma teklifi ciddiyetsiz bir tekliftir. Sana masa kur değil evine dön dedik. Yeniden çağrı yapıyorum. Evine dön. Bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Dön evine, bitsin bu çile’ diyerek çağrısını yeniledi.

Ağustos 2020 İYİ Parti Lideri Meral Akşener, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Erdoğan’ın çağrısı iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim çağrısı ise destek veririz. Şayet bu çağrı siyasi bir taktik üzerine samimiyetten uzak ise biz İYİ Parti olarak milletimizin çıkarlarına, menfaatlerine, değerlerine aykırı davranılmadığı süre içerisinde yola çıktığımız hiçbir insanı yolda bırakmadık’ diye cevap verdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yapılan tüm bu çağrıların anketlerde Cumhur İttifakı’nın sürekli oy kaybetmesinden kaynaklandığı bir gerçek. Durum böyle olunca AK Parti ve MHP’yi, ilk seçimde hem ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, hem de iktidarı kaybedebileceği korkusu sarmış durumda.

Dolayısıyla İYİ Parti ile yapılacak bir iş birliğinin, kulislerde var olduğu söylenen AK Parti ve MHP’nin hazırladığı Anayasa değişikliğinin gerçekleştirilerek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ daha da sağlamlaştırılacağı, hatta ‘Başkanlık Sistemi’ne geçilerek, seçim sisteminin de ortakların istediği gibi değiştirileceği ön görüldüğü iddia ediliyor.

Ama olmadı. Cumhur İttifakı ortaklarının daha önce İYİ Parti Lideri Akşener’e yönelik övücü sözlerinin yerini sertlik aldı. Bu sertlik Bahçeli’nin ‘Fosforlu Cevriye’ söylemiyle zirve yaptı. İşte Bahçeli'nin dünle çelişen bazı sözleri:

-Bir kadının bu denli ayıplı bir dil kullanması esasen rezilliktir.

-MHP’nin içindeyken gizli amaçlarını özenle saklayarak uygun zaman ve zemin kollamış, bu esnada da şahsıma ve dava arkadaşlarıma abartılı da olsa nice övgüler yağdırmıştı. Bugün ise terbiyesizce sövmektedir.

-Türklük davamızdan caydığımızı söylemek, partimizi İmralı canisiyle ilişkilendirmek, esir olduğumuzu iddia etmek şerefsiz bir bühtandır.

-Koltuk için Pensilvanya’ya köle olanların bize çamur atması beyhudedir.

-PKK’nın dümen suyuna kapılmış, HDP’nin kanlı eşiğine yatmış, CHP’nin ufak kopyası haline gelmiş, belediyelere haram şantiyesi kurmuş bir zihniyetin İYİ olması, balığın kanat takıp uçması kadar absürt ve ahmakça bir beklentidir.

-İP’in yönetimi, Türk siyasetindeki kokuşmadır.

-İP’in Başkanı projedir, figürandır, kripto damarın ta kendisidir.

- FETÖ’nün siyasi ayağı kimlerdir?

Şimdi kamuoyunun MHP Lideri Devlet Bahçeli’den bu üç sorunun cevabını bekleme hakkı doğmuştur. Umarım Bahçeli, bunun cevabını verir.

-İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet ederken bunları bilmiyor muydunuz?

-Biliyorduysanız neden davet ettiniz?

-Bu davetin arka planında ne vardı?

Sevgiyle kalın.