Diyarbakır Merkez Sur Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından fıstık yetiştiriciliği yapan Mizbah Eren’in bahçesine kontrole gidildi.

Sur Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından  hububat ekilişlerine alternatif olabilecek ürün olarak öne çıkan fıstık yetiştiriciliği için Yeşilköy Mahallesi’nde 50 dekar dikim yapan Çiftçi Mizbah Eren’in bahçesinde kontrol yapıldı.

Kontrolde konuşan Mizbah Eren, “Bu yıl verim iyi olacak. 30 yıldır fıstık bahçesi kurdum. Bu işe giriştiğimde fıstık yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi değildim, ama şimdi daha fazla bilgi sahibiyim. Bundan sonra ekiliş alanını arttıracağım. Diğer çiftçilere de fıstık yetiştiriciliğini öneriyorum” dedi.

Kontrol sırasında konuşan Sur Tarım  ve Orman İlçe Müdürü Mahmut Akbaş ise, “Sur ilçemiz hububat yoğunluğu olan bir ilçe ve ilçemizin gelir getirici yeni ürünler ile anılması lazım. Bu nedenle bu çiftçimiz gibi diğer çiftçilerimizi de yeni projelerde buluşturmak için sürekli sahada çiftçilerimizle birlikteyim. Tarım ve üretimin daha çok ihtiyaç duyulduğu bu zamanda inşallah çiftçilerimizle birlikte daha çok çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim