DİYARBAKIR - Temmuz 2021 tarihinden itibaren normalleşmeye dönüldükten sonra kısa bir süre içerisinde 2 binlere düşen vaka sayılarının birden 6-7 binlere çıkması ile birlikte kapanmanın veya sıkı tedbirlerin tekrardan gündeme gelmesine ilişkin uzmanlardan ve siyasilerinde uyarılar arka arkaya gelmeye başladı. Demokrasi ve Atılım Partisi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sur İlçe Başkanı SadrettinTosunlu da 2. doz aşıyı olduktan sonra herkesin aşı olması için çağrıda bulundu.

Tosunlu, “İki yıla aşkındır tüm dünyayı etkisi alan Covid-19 virüsünden maalesef ülkemizde etkilenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi virüs belasından ülkemizde de binlerce insanımız yaşamını yitirdiği gibi bölgemizde ve ilimizde de birçok vatandaşımızı yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza öncelikle Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sıkı tedbirlerin alınması ve sokağa çıkma yasağı döneminde birçok esnafımız kepenk kapatırken binlerce vatandaşımızda işsiz kaldı. Ancak bir 1 Temmuz 2021 tarihinde normalleşmeye döndükten sonra düşüşe geçen vaka sayıları biranda yine yükselişe geçti. Her gün Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere bakıldığı zaman 2 binlerde olan vaka sayıları son günlerde 10 binlere yaklaştığını görüyoruz. Bunun daha fazla artmaması için tedbirleri elde bırakmamamız gerekir” dedi.

Genelde bölgemizde özelde ilimizde vaka sayılarında büyük bir artık olduğunu ve risk haritasının kırmızı olduğuna dikkat çeken DEVA Partisi Sur İlçe Başkanı SadrettinTosunlu şöyle konuştu:

“Maalesef vatandaşımız sanki koronavirüs bitti, herhangi bir şey kalmadı gibi, ne maske ne sosyal mesafe ne hijyen kurallarına uymamaya başladı. Pandemi henüz bitmedi. Diyarbakır için maalesef bir yükseliş eğilimi söz konusu. Bu yükseliş eğiliminin önüne geçebilmek için de en büyük silahımız olan aşımızı mutlaka yaptıracağız. Mutlaka maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen noktasında da kurallara uyacağız.”

Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 9 günlük bayram tatili sonrası korona virüs yoğun bakım bölümünde yatakların doluluk oranı yüzde 40'lara ulaştığına dikkat çeken Tosunlu Diyarbakırlı Hemşirelerine şu çağrıda bulundu:

“Diyarbakır'daki her vatandaşımızın özellikle aşı olmaları ve bu sürece uymalarını rica ediyoruz. Aşı olmanın en büyük avantajı hastaneye ve yoğun bakımda kalmayı yüzde 95 oranında azaltıyor. O yüzden herkesi aşı olmaya davet ediyoruz."

Editör: TE Bilişim