Haber/Fuat BULUT

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentte kaçak su kullanımının önüne geçmek için göreve geldiği günden bu yana kent merkezi dahil tüm ilçelerde tarama yapıldığını söyledi. DİSKİ ekiplerinin tarama yaptığı yerlerden birinin de Bismil olduğunu ifade eden Tutşi, şu bilgileri verdi: “15 bin 637 hane tarandı ve 3 bin 639 hanede kaçak su kullanım tespit edildi. 2 bin 546 abonesiz su kullanıcısı abone edildi. Bismil’de abone sayımız 12 bin 474 iken 15 bin 20 haneye yükseldi. İlçede kaçak su kullandığı tespit edilen 6 bin 185 aboneye ceza kesildi.”

“Faturasını düzenli ödeyenlerin hakkına giriliyor”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, şöyle devam etti:

“Yıllardan beridir halkımızın suyunu kaçak kullanan ve bunu alışkanlık haline getirenleri caydırmak amacıyla mevzuat gereği cezai işlem uygulanıyor. Suyun içilebilir olarak musluklarımızdan akıtmak için enerji ve emek sarf ediyoruz. Bu suyumuza sahip çıkmak hepimizin sorumluluğundadır. Suyu yıllardır kaçak kullanarak faturasını düzenli ödeyen insanların hakkına girilmekte, abonesiz ve kaçak kullanımla suyun boşa harcanması, bahçe bostan sulanması su tüketimini artırdığından bazı abonelerimize su sağlamada sıkıntı yaşamaktayız. Birileri kaçak su ile bahçe sularken içmeye su bulamayan kişilerin hakkını savunmak bizim görevimizdir” dedi.

Diyarbakır'da içme suyu rezervi hakkında da bilgiler veren Fırat Tutşi, şöyle devam etti:

“Kentimizde herkese fazlasıyla yetecek kadar suyumuz var, ancak kaçak su kullananlar yüzünden bazen su sorunu ortaya çıkabiliyor. Herkesin sudan adil bir şekilde kullanım yapmasını sağlamak amacıyla kaçak su kullananlara göz açtırmayacağız. Dürüst vatandaşa haksızlık yapılmasını önlüyoruz.”

Editör: TE Bilişim