Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, bakım ve altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere 53 yeni aracı filosuna katarak, Araç Parkı'nda program düzenlendi. Programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu ve kurum müdürleri katıldı.

Düzenlenen programda korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilirken, konuşma yapan Güzeloğlu, Diyarbakır'ı yaşamaktan keyif alınan bir şehir haline getirmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak planladıkları önemli yatırımları hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her alanda çağdaş bir yönetimi hayata geçirmenin heyecanını hissettiklerinin altını çizen Güzeloğlu, “Milletimize hizmet etmek, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak ve onların yaşamlarını mutlu kılmak için sorumluyuz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Yol Bakım ve Altyapı Dairesi Başkanlığımızın hizmete alacağı yeni araçlar, nitelikli hizmet, ekonomik ve verimli hizmet sunma adına önemli bir kazanım içeriyor. Hizmete alacağımız araçların yatırım tutarı 28 milyon 101 bin 146 liradır. Yeni araçlarla makine parkının yüzde 26 oranında yeniliyoruz. Üç sene içinde planladığımız şekilde yol bakım ve altyapı dairemizin bütün araçları, yeni araca dönüşmüş olacak. Kamyon, ekskavatör, silindir, greyder, loder kazıcının da aralarında bulunduğu araçları hizmete kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Araçlar 6 bin 261 kilometrelik yol ağında çalışma yürütecek”

Kırsalda bin 44, mahallede toplam 5 bin 987 ve kent merkezinde de 274 kilometrelik bir yol ağlarının bulunduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “Bütün bu yol ağlarında güvenli, standardı yüksek, kaliteli ve konforlu bir altyapıyı gerçekleştirmek sorumluluğundayız. Bu yıl içerisinde planladığımız gibi yol yapım, bakım ve onarım ihalelerimiz ile çalışmalarımız başlayacak. Önümüzdeki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması süresinde de Büyükşehir Belediyesi olarak planlamalarımızı yaptık özellikle merkez yerleşim 4 ilçe sınırlarımız içerisinde acil bakım ve onarım gerektiren yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda yol yapımını gerçekleştireceğiz. 24 saat esasına dayalı sorumlu ve çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Her düzeyde iş makineleri niteliğinde ki araçların özellikle altyapı çalışmalarında kullanılacağını ifade eden Güzeloğlu, “Bizim için çok önemli olan 4 Ekskavatör,3 silindir, 2 Greyder, 6 loder, 3 kazıcı ve yükleyici, 26 kamyon, 2 kamyonet ve 7 traktörden oluşan araç ve hizmet filomuz hayırlı ve uğurlu olsun. Bir bütün olarak Önümüzdeki dönemde yoğun bir hizmet seferberliğini başlatıyoruz. Çabamız ve heyecanımız Diyarbakır'a en iyiyi ve en güzeli sunmaktır. Bu noktada bugüne gelmesinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma bizlere güvenen ve desteğini her zaman hissettiren sevgili Diyarbakırlı hemşerilerime de Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından kesilen kurbanlıklar ile il müftüsünün dua etmesiyle araçlar hizmete alındı.

Editör: TE Bilişim