Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Denetim Şefi Gıda Mühendisi Aydın Ataman, bir sunum gerçekleştirdi.

Ataman, yaptığı sunumda gıda denetimlerinin nasıl yapılması gerektiği ve gıda denetimlerinin yasal dayanakları ile ilgili bilgiler vererek Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının ilk 8 ayında yürüttüğü çalışmaların istatistiklerini paylaştı. Toplantıda ayrıca bundan sonraki süreçte denetimlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilmesi kararı alındı.

Ataman, 2020 yılının ilk 8 ayında gıda denetimleri kapsamında gıda satış noktaları, imalathaneler, marketler, kasaplar, büyük ve küçükbaş hayvan kesim yerleri, yemek fabrikaları, soğuk hava depoları başta olmak üzere 2 bin 660 adet işyerinin denetlendiğini ve 10 bin 389 kişiye işbaşı eğitimi verdiklerini belirtti.

Denetimlerde 277 durum tespit tutanağı tutularak eksikliklerin belirtildiğini anlatan Ataman, denetimler sonucunda 114 ayrı imha işlemi ile yaklaşık 1,5 ton gıda maddesinin imha edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim