DİYARBAKIR - Hazreti Ömer’in halifeliği döneminde 27 Mayıs 639 tarihinde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam orduları  tarafından fethedilen Diyarbakır’ın İslam şehri haline gelmesinin üzerinden 1381 yıl geçti.

Anadolu’nun kapılarını İslam’a açan tarihi fethin yıldönümünde açıklamalarda bulunan Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır’ın bir çok açıdan İslam tarihine damgasını vurduğuna dikkat çekerek, şehrin üzerindeki İslam mührünün ve bereketin sonsuza dek devam edeceğini söyledi.

Diyarbakır’ın bir zamanlar insanların abdest aldıktan sonra ayak bastığı mukaddes bir şehir olduğunu ifade eden Beyoğlu, şehrin İslami kimliğini asırlardır koruduğunu ifade etti.

“Diyarbakır, Mukaddes Bir Şehirdir”

Beyoğlu, “Diyarbakır, Anadolu’da İslam’la tanışan ilk şehirdir. Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’dan sonra beşinci haremi şerif olan şehir olup aynı zamanda Mekke ve Medine’den sonra en fazla sahabe kabri burada bulunmaktadır. Bir zamanlar insanların abdest aldıktan sonra ayak bastığı mukaddes bir şehirdir. 1381 yıldır işgal yüzü görmeyen Diyarbakır’ımızın üzerindeki İslam mührü ve bereketi inşallah kıyamete kadar devam edecektir. Bu vesile ile 1381 yıl önce Diyarbakır’ımızı İslam’la şereflendiren sahabe-i kiram efendilerimizi ve  şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onlar, Allah katında en şerefli makam olan şehadete ulaşmışlardır. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim